Γεωτεχνική μηχανική

Γεωτεχνική μηχανική
Τιμή από
30,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Η πρώτη έκδοση του συγγράμματος είχε κυκλοφορήσει το 1999 και έχει εξαντληθεί, όχι βέβαια μόνον από τη διάθεση στους φοιτητές, αλλά και από την αποδοχή που είχε στον κλάδο των Μηχανικών.

Αυτό μας ευχαριστεί και τιμά ιδιαίτερα διότι πιστεύουμε ότι καλύψαμε ένα κενό που υπήρχε στην Ελληνική βιβλιογραφία. Επί πλέον θεωρούμε, όπως είχαμε αναφέρει στην πρώτη έκδοση, στο κεφάλαιο της έρευνας και επιβεβαιώνεται τώρα, ότι ο αριθμός των Πολιτικών Μηχανικών στην Ελλάδα, που ενδιαφέρεται ή ασχολείται με προβλήματα Γεωτεχνικής Μηχανικής, αυξάνει.

Στην δεύτερη αυτή έκδοση γίνεται κατ" αρχή μια διόρθωση παροραμάτων και επί πλέον μια απλή βελτίωση της έκδοσης του 1999, χωρίς να επιδιώκεται ριζική μεταβολή της ύλης, που σε εργαστηριακά βιβλία δεν είναι, εκ των πραγμάτων δυνατή αλλά και αναγκαία. Η απλή αυτή βελτίωση αφορά σε θέματα που συμπληρώνουν ορισμένη ύλη από αυτή που υπάρχει, ώστε να διευκολυνθεί ο Μηχανικός, στην άμεση επίλυση προβλημάτων, όπως αυτά που αναφέρονται παρακάτω:

-Στο κεφάλαιο 1: Διερεύνηση προβλημάτων και αντιστοίχησή τους με εργαστηριακές δοκιμές, με κατάρτιση πινάκων.

-Στο κεφάλαιο 2: Θέματα που αφορούν τα κοπτικά άκρα σε γεωτρητικές εργασίες και έχουν σχέση με την βελτίωση της τεχνικοοικονομικής τους απόδοσης.

-Στο κεφάλαιο 5: Θέματα όπως, εκτίμησης και αξιολόγησης κοκκομετρικών καμπύλων και διαβάθμισή τους, υπολογισμού του συντελεστή διαπερατότητας εδαφών με εμπειρικούς τύπους που σχετίζονται με την κοκκομετρία τους. Επίσης θέματα σχεδιασμού φίλτρων με γεωυφάσματα σε συνάρτηση με τη διάμετρο των κόκκων του εδάφους. Στο ίδιο κεφάλαιο αναφερόμαστε στον προσδιορισμό του ορίου συρρίκνωσης με νομογράφημα που προέρχεται από τον εμπειρικό τύπο προσδιορισμού του, σε συνάρτηση με τα όρια Atterberg.

Κατ" αυτόν τον τρόπο περιορισθήκαμε σε μια απλή αλλά θεωρούμε βασική βελτίωση της ύλης που θα διευκολύνει το Μηχανικό άμεσα. Βέβαιον είναι ότι υπάρχουν και άλλες δοκιμές που θα ήταν δυνατόν να αναπτυχθούν, όπως π.χ. δοκιμές προσδιορισμού φυσικοχημικών ιδιοτήτων αργιλικών εδαφών ή και νέες συσκευές δοκιμών όπως π.χ. συσκευή οιδημέτρου με φόρτιση πεπιεσμένου αέρα και ενσωματωμένο ρυθμιστή και με σύνδεση με Η/Υ για αυτόματο υπολογισμό και καταγραφή αποτελεσμάτων. Περιοριζόμαστε όμως για δύο κυρίως λόγους:

-Ο περιορισμός της ύλης σε ένα κυρίως διδακτικό βιβλίο, όπου απαιτείται η αναφορά στις κλασικές, αλλά βασικές γεωτεχνικές δοκιμές.

-Ο περιορισμένος χρόνος λειτουργίας στο Εργαστήριο Γεωτεχνικής Μηχανικής, των νέων συσκευών για την απόκτηση εμπειρίας σε αυτές, μια και η Γεωτεχνική Μηχανική αποτελεί ένα από τους πλέον δύσκολους επιστημονικούς τομείς του Πολιτικού Μηχανικού και που για την αφομοίωσή του απαιτείται χρόνος και μια πολύπλευρη προσέγγιση.

Από τη θέση αυτή και πάλι απευθύνουμε ευχαριστίες σε όλους εκείνους που αναφέραμε στην πρώτη έκδοση και βοήθησαν και τώρα, επί πλέον όμως στον κ. Σ. Σαλτιέλ της "RED", που είχε επιμεληθεί το εξώφυλλο της έκδοσης και από λάθος μας δεν είχε περιληφθεί στις ευχαριστίες. Τέλος ευχαριστούμε όλους εκείνους που έγιναν αποδέκτες της έκδοσής μας και αυτούς που επί πλέον τη σχολίασαν γραπτά ή προφορικά. Ευχόμεθα και αυτή η έκδοση να προσφέρει ένα ακόμη βήμα στην εξέλιξη της Γεωτεχνικής Μηχανικής. Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2003 (Από τον πρόλογο της δεύτερης έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
30,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank, PayPal, Revolut, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, ACS, Speedex, Γενική Ταχυδρομική και ΕΛΤΑ Courier.
Υπόλοιπες αγγελίες
30,87 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Πληρωμή με PayPal και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ηράκλειο, Κρήτη
35,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 85€.
Πληρωμή με Alpha Bank και Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και ΕΛΤΑ.
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.