ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)
Μη διαθέσιμο
Το θέλουν 3 metabookers
Περιγραφή

Σύντομα μετά το ξέσπασμα της ελληνικής χρηματοπιστωτικής και δημοσιονομικής κρίσεως και καθ" όλη τη διάρκεια της διπλής ως τώρα διασώσεως της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι σελίδες της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως πλημμύρισαν με εκτενή και ασυνήθη νομοθετήματα (συχνά κυρώσεις πράξεων νομοθετικού περιεχόμενου). Τα νομοθετήματα αυτά είναι κατά κανόνα διοικητικού δικαίου.

Μέσα στην κρίση που κυριαρχεί από χρόνια τώρα στη χώρα μας, έχει καθιερωθεί σε αυξάνοντα βαθμό ένας νομοθετικός κυκεώνας. Ο κυκεώνας αυτός ενθαρρύνεται και από την ως ένα βαθμό αναπόφευκτη πολυνομία και πολυγλωσσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως είκοσι οκτώ κρατών, καθώς και από τη συχνά ατυχή μετάφραση των κειμένων της.

Η παλιά παράδοση του παράλληλου φαινομένου της πολυνομίας και της παρανομίας οδήγησε τελευταία σε ένα νόμο (ν. 4152/2013), που εισάγει "επείγοντα μέτρα" για την εφαρμογή εντελώς πρόσφατων νόμων.

Υπό τη διεθνή πίεση για την καταδίωξη της διαβόητης φοροδιαφυγής στη χώρα μας ο νομοθέτης θεσπίζει πλέον μια φορολογική νομοθεσία (βλ. πρόσφατα τον ν. 4174/2013), που συχνά παραβιάζει την αρχή της ισότητας των διαδίκων, ενώ συνήθως θα αρκούσε η σωστή εφαρμογή του ισχύοντος δικαίου. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.