Γενική βοτανική

Γενική βοτανική
Τιμή από
40,00 €
108,00 €
Εξοικονομείς 62% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

Για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία κυκλοφορεί βιβλίο που συνδυάζει τη Μορφολογία, την Ανατομία και τη Φυσιολογία των ανώτερων φυτών. Το βιβλίο πρωτοτυπεί όσον αφορά στη διάρθρωση του κειμένου, αφού η δομή και λειτουργία των φυτικών ιστών και οργάνων αντιμετωπίζονται ως ένα ενιαίο σύνολο, και δεν εξετάζονται αποσπασματικά.

Το κείμενο συνοδεύεται από πολυάριθμες πρωτότυπες φωτογραφίες από οπτικό και ηλεκτρονικό μικροσκόπιο (Σάρωσης και Διέλευσης), αλλά και φωτογραφίες πεδίου. Δεκάδες έγχρωμα επεξηγηματικά σχέδια, αλλά και πίνακες, συμβάλλουν στην κατανόηση των μηχανισμών και στην ομαδοποίηση πολύπλοκων εννοιών. Στο βιβλίο δίδεται επίσης έμφαση σε θέματα εφαρμογής, όπως π.χ. στη θρέψη των φυτών, με εκτεταμένες αναφορές στις τροφοπενίες (που συνοδεύονται από έγχρωμες φωτογραφίες συμπτωμάτων) και στις υδροπονικές καλλιέργειες. Εκτός αυτών, σαράντα ειδικά θέματα σε μορφή ενθέτων συμβάλλουν στη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη. Τα περιεχόμενα χωρίζονται σε θεματικές ενότητες οι οποίες έχουν ως εξής:

Κεφάλαιο 1. Οι οργανισμοί απαρτίζονται από οργανικά και ανόργανα συστατικά, Κεφ. 2. Το τυπικό φυτικό κύτταρο παρουσιάζει χαρακτηριστική δομή, Κεφ. 3. Οι ιστοί συγκροτούν όργανα, Κεφ. 4. Η δομή και η λειτουργία της ρίζας, Κεφ. 5. Η δομή και η λειτουργία των φύλλων, Κεφ. 6. Η δομή και η λειτουργία του βλαστού, Κεφ. 7. Η δομή και η λειτουργία του άνθους, Κεφ. 8. Η δομή και η λειτουργία του σπέρματος, Κεφ. 9. Η ανάπτυξη και οι λειτουργίες των οργάνων ενός φυτού εναρμονίζονται μεταξύ τους αλλά και με τις συνθήκες που επικρατούν στο εξωτερικό περιβάλλον, Κεφ. 10. Η άμυνα των φυτών έναντι βιοτικών παραγόντων καταπόνησης, Κεφ. 11. Οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες θέτουν σε κίνδυνο τη χλωρίδα του πλανήτη, Κεφ. 12. Τα φυτά στο μεσογειακό περιβάλλον

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
65,00 € Σαν καινούριο
χωρίς σημειώσεις
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με PayPal, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αιγιο, Δυτική Ελλάδα
Όροι παράδοσης
79,90 € Σαν καινούριο
Άριστη κατάσταση, χωρίς σημειώσεις και υπογραμμίσεις
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με PayPal, REVOLUT, Alpha Bank και Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αχαρνές, Αττική
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
40,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Κερατσίνι, Αττική
Όροι παράδοσης
62,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ACS, Γενική Ταχυδρομική, Speedex και ΕΛΤΑ Courier.
Χολαργός, Αττική
Όροι παράδοσης
90,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Πληρωμή με Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Χαλάνδρι, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.