Φυσιολογία της άσκησης και του αθλητισμού

Φυσιολογία της άσκησης και του αθλητισμού

Το σώμα μας είναι μια εκπληκτικά σύνθετη μηχανή. Όλα τα κύτταρα και οι ιστοί επικοινωνούν το ένα με το άλλο, και οι δραστηριότητες του οργανισμού συντονίζονται με ακρίβεια. Όταν αναλογιστούμε τις πολυάριθμες διαδικασίες που συμβαίνουν μέσα στο σώμα μας ανά πάσα στιγμή, κάτι αληθινά αξιοπρόσεκτο, διαπιστώνουμε ότι όλα τα συστήματα του σώματος λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους. Ακόμη και καθώς καθόμαστε και διαβάζουμε αυτό το κείμενο, η καρδιά μας αντλεί αίμα και το τροφοδοτεί σε όλο το σώμα, τα έντερά μας αφομοιώνουν και απορροφούν θρεπτικές ουσίες, τα νεφρά καθαρίζουν απόβλητα, οι πνεύμονές μας φέρνουν οξυγόνο, και οι μύες κρατούν αυτό το βιβλίο ενώ ο εγκέφαλός μας συγκεντρώνεται στην ανάγνωση. Αν και μπορεί να αισθανόμαστε ότι είμαστε σε ανάπαυση, το σώμα μας είναι αρκετά ενεργό από πλευράς φυσιολογίας. Ας φανταστούμε, πόσο πιο ενεργά όλα τα συστήματα του σώματός μας γίνονται όταν εκτελούμε κάποια ενεργό κίνηση. Καθώς η σωματική δραστηριότητά μας αυξάνεται, αυξάνεται και η δραστηριότητα των μυών. Οι ενεργοί μύες απαιτούν περισσότερες θρεπτικές ουσίες, περισσότερο οξυγόνο, περισσότερη μεταβολική δραστηριότητα, και έτσι την αποδοτικότερη εκκαθάριση των αποβλήτων. Πώς το σώμα μας ανταποκρίνεται στις υψηλές φυσιολογικές απαιτήσεις της σωματικής δραστηριότητας;

Αυτή είναι η ερώτηση-κλειδί όταν μελετάμε τη φυσιολογία της άσκησης και του αθλητισμού, και η απάντηση βρίσκεται σε αυτό το βιβλίο. [...] (Από τον πρόλογο στην αγγλική έκδοση)

Περισσότερα
Συγγραφείς: Jack H. Wilmore - David L. Costill
Εκδόσεις: Π.Χ. Πασχαλίδης
Έτος: 2011
ISBN-13: 9789604892914
ISBN-10: 9604892916
Κατηγορίες: Αθλητιατρική
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 106,80 €
Το θέλουν: 2 metabookers
Αγγελίες
Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Maria Markella
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Αθήνα, Αττική
Εξοικονομείς
41,80 €
65,00 €
από 106,80 €