Φυσική Γ Λυκείου Ρευστά σε κίνηση

Φυσική Γ Λυκείου Ρευστά σε κίνηση

Το τεύχος αυτό της Φυσικής Γ’ Λυκείου Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών αναφέρεται αποκλειστικά στη δυναμική των ρευστών. Περιλαμβάνει λυμένα παραδείγματα, καθώς και ασκήσεις και προβλήματα προς λύση, που σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν τον μαθητή στην αντιμετώπιση και των πιο δύσκολων εννοιών που θα συναντήσει στο κεφάλαιο αυτό.

Πιο αναλυτικά, το βιβλίο αυτό περιέχει:

• Θεωρία, με τη μορφή ερώτησης-απάντησης.

• Ερωτήσεις κλειστού τύπου, δηλαδή ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, σωστού – λάθους, αντιστοίχισης και συμπλήρωσης κενού, για τον έλεγχο της θεωρίας (θέμα Α’ του τελικού διαγωνίσματος).

• Ερωτήσεις ανοιχτού τύπου (κρίσεως), δηλαδή ερωτήσεις όπου ο μαθητής πρέπει να αναπτύξει τη σκέψη του στο τετράδιό του (να αιτιολογήσει την απάντησή του) (θέμα Β’ του τελικού διαγωνίσματος).

• Λυμένα παραδείγματα, γραμμένα με αναλυτικό τρόπο, ώστε να μπορεί ο μαθητής να παρακολουθεί τη λύση με μεγάλη άνεση (θέματα Γ’ και Δ’ του τελικού διαγωνίσματος).

• Ασκήσεις και προβλήματα προς λύση, τα οποία είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας (θέματα Γ’ και Δ΄ του τελικού διαγωνίσματος).

• Διαγωνίσματα του κεφαλαίου.

Για όλες τις ερωτήσεις, τις ασκήσεις, τα προβλήματα προς λύση, καθώς και τα διαγωνίσματα υπάρχουν αναλυτικές λύσεις στο τέλος του βιβλίου.

Περισσότερα
Εκδόσεις: Σαββάλας
Έτος: 2016
ISBN-13: 9789604933655
ISBN-10: 9604933655
Κατηγορίες: Φυσική, Γ' λυκείου
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
Το θέλουν: 2 metabookers
Δεν είναι διαθέσιμο