ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Τιμή από
9,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Περιγραφή

Λίγα χρόνια πριν την εκπνοή της δεύτερης μ.Χ. χιλιετίας, μια γυναίκα αφηγείται, άλλοτε προφορικά κι άλλοτε γραφτά, τις περίεργες ιστορίες κάποιων ανθρώπων: Μιας αστής κι ενός δικηγόρου απ" την Αγγλία -με διαφορές πέρα απ" αυτές του ύστερου μεσαίωνα και της πρώιμης αναγέννησης ανάμεσά τους-, ενός μονομανή Πολωνογερμανού αστρονόμου απ" την Ερμλάνδη, ενός Έλληνα δημοσιογράφου μ" απέχθεια για το προσκήνιο και, εντελώς φευγαλέα, ενός Παλαιστίνιου μαχητή κι ενός ταλαίπωρου τραπεζικού από τη Μέση Ανατολή. Η αφήγηση συμπλέκεται με προφορικές παραδόσεις μεσαιωνικής κοινοκτημοσύνης από την περιοχή του Κόλπου και, προπαντός, με την ιστορία τριών βιβλίων: Το Βιβλίο της Μαργαρίτας Κεμπ, Περί της Περιστροφής των Ουρανίων Σωμάτων, Ουτοπία. Υπάρχει συγχρόνως το θέμα της τύχης των χειρογράφων όπου η αφηγήτρια καταγράφει ό, τι αντιλαμβάνεται να της συμβαίνει.

Πόσο όμως η αντίληψή της σχετίζεται με την πραγματικότητα; Τι είναι οι εσπερινοί επισκέπτες της; Πως γίνεται Δεκέμβρης στην Ελλάδα και τοπίο καλοκαιρινό; Τι σχέση μπορεί να έχουν όλ" αυτά με το απελευθερωτικό όνειρο; Σ" αυτά και άλλα ερωτήματα δίνει εν μέρει απαντήσεις η παρεμβολή μιας Υπηρεσίας με παράδοση στο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων - διαλύοντας βίαια κάθε υπόνοια μεταφυσικής.

Χαμηλόφωνο και στοχαστικό, κάποτε κυνικό, κάποιες στιγμές σχεδόν σπαραχτικό, το πρώτο μυθιστόρημα της Νάντιας Βαλαβάνη αναφέρεται στη σχέση των ανθρώπων με το ιστορικό παρελθόν, πρόσφατο κι απώτερο. Αλλά και στα τραύματα της ιστορίας, επίκαιρα και διαχρονικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
9,00 € Καλή κατάσταση
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία. Το εξώφυλλο είναι φθαρμένο λόγω κακής αποθήκευσης. Οι σελίδες έχουν ελαφρώς αλλοιωμένο χρώμα λόγω χρόνου δεν υπάρχου... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank και PayPal.
Παράδοση με Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Courier Αντικαταβολή και ΕΛΤΑ Courier.
Γιαννιτσά, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.