Ενόργανη Ανάλυση

Ενόργανη Ανάλυση
Τιμή από
12,00 €
37,10 €
Εξοικονομείς 67% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το παρόν βιβλίο `Ενόργανη Ανάλυση` αποβλέπει στην ενημέρωση και εξοικείωση των φοιτητών της Φαρμακευτικής με τις ενόργανες τεχνικές αναλύσεως. Ο ρόλος της Αναλυτικής Χημείας, που βασικό της τμήμα αποτελεί η Ενόργανη Ανάλυση, στη Φαρμακευτική Επιστήμη είναι πολύ σημαντικός και καθοριστικός, όπως καταφαίνεται και από την ανάπτυξη εξειδικευμένου κλάδου της Φαρμακευτικής, της Φαρμακευτικής Αναλύσεως. Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από οποιονδήποτε ασχολείται με τη χημική ανάλυση, όπως π.χ. από Χημικούς, Χημικούς Μηχανικούς, Βιοχημικούς, Κλινικούς Χημικούς, Βιολόγους, Γεωλόγους, Μικροβιολόγους, Γεωπόνους κλπ.
Η ύλη του βιβλίου περιλαμβάνεται σε 23 κεφάλαια, τα οποία αναφέρονται στις ενόργανες τεχνικές αναλύσεως που χρησιμοποιούνται συνηθέστερα και ταξινομούνται σε πέντε μέρη, αναφερόμενα σε εισαγωγικές έννοιες και τη στατιστική επεξεργασία αναλυτικών δεδομένων, στις ηλεκτροχημικές τεχνικές αναλύσεως, τις φασματοσκοπικές τεχνικές αναλύσεως, τις τεχνικές διαχωρισμού και χρωματογραφικές τεχνικές και τις ειδικές ενόργανες τεχνικές αναλύσεως, αντίστοιχα. Σε πολλά κεφάλαια μελετάται και η απαιτούμενη οργανολογία, ώστε να διευκολύνεται η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των οργάνων που χρησιμοποιούνται και να αξιοποιούνται καλύτερα οι δυνατότητές τους.
Στο βιβλίο επιλύονται λεπτομερώς στα οικεία κεφάλαια περίπου 80 προβλήματα (παραδείγματα), για να διευκολυνθεί η κατανόηση των θεωρητικών εννοιών και της χρήσεως των διαφόρων σχέσεων για τον υπολογισμό της συστάσεως διαφόρων δειγμάτων, κατά το δυνατόν φαρμακευτικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, περιλαμβάνονται σε αυτό περίπου 400 άλυτα προβλήματα και ερωτήσεις, που συχνά αντιπροσωπεύουν νέα ύλη, ώστε να καλυφθεί, όσο είναι δυνατόν, το αντικείμενο της Ενόργανης Αναλύσεως. Τα περισσότερα από τα προβλήματα απαιτούν εφαρμογή γνώσεων που αποκτήθηκαν και όχι απλή επανάληψή τους. Σε μερικά προβλήματα, τα δεδομένα είναι πειραματικά, που πάρθηκαν είτε από φοιτητές κατά την εκτέλεση εργαστηριακών ασκήσεων, είτε από επιστήμονες του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας κατά την ερευνητική τους ενασχόληση. Μερικά από τα προβλήματα έχουν δοθεί ως θέματα εξετάσεων. Στο τέλος του βιβλίου παρέχονται πίνακες σταθερών ισορροπίας, δυναμικών αναγωγής και φυσικών σταθερών, που απαιτούνται για τη λύση των προβλημάτων. [...]

[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
12,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Αχρησιμοποίητο. Έχει μικροφθορές μόνο από μετακίνηση
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
20,00 € Σαν καινούριο
Ούτε ένα τσαλακωμα.Ολοκαινουργιο.Δεν έχει χρησιμοποιηθεί.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Γλυφάδα, Αττική
Όροι παράδοσης
28,00 € Σαν καινούριο
Το βιβλίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί, ούτε τσάκισμα του εξωφύλλου
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Καματερό, Αττική
Υπόλοιπες αγγελίες
15,00 € Σαν καινούριο
αχρησιμοποίητο, χωρίς σημειώσεις (έκδοση ΑΘΗΝΑ 2014)
Πληρωμή με Revolut.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
18,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Ελάχιστα χρησιμοποιημενο αλλά σε πολύ καλή κατάσταση. Σαν καινούριο
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.