ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Τιμή από
59,00 €
120,00 €
Εξοικονομείς 50% 🔥🔥
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Το ενδιαφέρον για την Εμβρυολογία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την αύξηση του κύματος των γνώσεων που αφορούν τη μοριακή βιολογία, τη γενετική, αλλά και για διάφορες τεχνικές όπως της εξωσωματικής γονιμοποίησης και των διαγνωστικών απεικονιστικών μεθόδων. Το γεγονός αυτό απαιτεί μία διαφορετική προσέγγιση της Εμβρυολογίας, που διδάσκει την εξέλιξη του εμβρύου από τη σύλληψή του έως τη γέννησή του. Μία από τις πραγματικές προκλήσεις στη διδασκαλία της Εμβρυολογίας σε φοιτητές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και σε φοιτητές Παραϊατρικών Επαγγελμάτων είναι η επαρκής παρουσίαση των δομικών αλλαγών που επιτελούνται στη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης, με βάση τους σύγχρονους προσανατολισμούς της Επιστήμης και την παράλληλη συστηματική και λογική προσέγγιση του αντικειμένου της. Η γνώση αυτών των στοιχείων συνεισφέρει πολλαπλά στην κατανόηση της δομής και της λειτουργίας του ενήλικα οργανισμού, αλλά και στην ερμηνεία των συγγενών ανωμαλιών.

Μέσα στα πλαίσια αυτά και μετά από ενδελεχή μελέτη διάφορων ξενόγλωσσων εγχειριδίων Εμβρυολογίας, επιλέξαμε ως καταλληλότερο το σύγγραμμα "Εμβρυολογία του Ανθρώπου - Από τη σύλληψη έως τη γέννηση -Κλινική Προσέγγιση", το οποίο θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της διδακτικής στην Εμβρυολογία. Εισάγει τις νεότερες έννοιες που έχουν ενσωματωθεί στο γνωστικό αντικείμενο της Εμβρυολογίας, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις στη μοριακή βιολογία. Σε κάθε κεφάλαιο παράλληλα με την ύλη της φυσιολογικής ανάπτυξης του εμβρύου περιγράφονται ποικίλες συγγενούς αιτιολογίας ανωμαλίες και κλινικά σύνδρομα. Η σύνδεση της Εμβρυολογίας με την κλινική πράξη καθιστά το σύγγραμμα αυτό ιδιαίτερα χρήσιμο σε φοιτητές και ιατρούς. Η περίληψη που παρατίθεται στο τέλος κάθε κεφαλαίου διευκολύνει σημαντικά την εμπέδωση των κυριότερων σημείων του.

Εξαιτίας του σημαντικού ρόλου της γενετικής και της μοριακής βιολογίας στο αντικείμενο της εμβρυολογίας, στο σύγγραμμα αυτό αναφέρονται τα κυριότερα μοριακά δίκτυα και οι σηματοδοτικές οδοί που παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην εμβρυϊκή ανάπτυξη και εξέλιξη, όσο και στη δημιουργία συγγενών ανωμαλιών του ανθρώπου.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι η μετάφραση του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα φιλοδοξεί να καλύψει την έλλειψη ενός σύγχρονου συγγράμματος Εμβρυολογίας, το οποίο θα είναι ιδιαιτέρως εύχρηστο στο φοιτητή για την κατανόηση των πολύπλοκων μορφογενετικών διεργασιών και των αιτίων των συγγενών ανωμαλιών. [...] (Βασίλης Γοργούλης, Μυρσίνη Κουλούκουσα, από τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
59,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Σαν καινούργιο. Το εξώφυλλο είναι άθικτο. Προσεγμένες υπογραμμίσεις με στιλό στα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου και ελάχιστα highlights.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Courier, ACS και Γενική Ταχυδρομική.
60,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Άθικτο. Καμιά σημείωση ή υπογράμμιση. Ακριβώς όπως το παρέλαβα.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.