Ελληνική ιστορία προιστορικοί & αρχαϊκοί χρόνοι

Ελληνική ιστορία προιστορικοί & αρχαϊκοί χρόνοι
Τιμή από
3,90 €
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Ένα πλήρες εγχειρίδιο της ελληνικής ιστορίας, από την προϊστορική εποχή έως τις μέρες μας, προσφέρει στο αναγνωστικό της κοινό η "Καθημερινή", από την Κυριακή, 20 Ιουνίου. Πρόκειται για την "Ελληνική Ιστορία" της Εκδοτικής Αθηνών, στην οποία παρουσιάζεται με τρόπο συνοπτικό και κατανοητό η πολυτάραχη πορεία του τόπου μας και των ανθρώπων του, από τη γεωλογική διαμόρφωση του ελλαδικού χώρου και την εμφάνιση του ανθρώπου, έως την περίοδο της Μεταπολίτευσης και τις αρχές του 21ου αιώνα. Παράλληλα, η σειρά περιλαμβάνει και εξαιρετικού ενδιαφέροντος κεφάλαια για τον Ελληνισμό της Κύπρου, της Κωνσταντινούπολης, καθώς και την ομογένεια σε όλον τον κόσμο. Ο καθένας από τους οκτώ τόμους της εξετάζει συγκεκριμένες περιόδους της ελληνικής ιστορίας και θα κυκλοφορεί κάθε Κυριακή δωρεάν μαζί με την "Καθημερινή", από τις 20 Ιουνίου έως τις 8 Αυγούστου.

Το έργο είναι γραμμένο από έγκυρους και εξειδικευμένους επιστήμονες (ιστορικούς, αρχαιολόγους, φιλολόγους, αλλά και παλαιοντολόγους, νομικούς, δημοσιολόγους και οικονομολόγους), έτσι ώστε το κάθε ζήτημα και η κάθε ιστορική περίοδος να προσεγγίζονται σφαιρικά και ολοκληρωμένα και να αναδεικνύονται οι γνωστές και οι άγνωστες πτυχές τους.

Η επιστημονική επιμέλεια του έργου ανήκει σε τρεις πολύ σημαντικές μορφές στο χώρο της ελληνικής ιστορίας (Μ. Σακελλαρίου, Χρ. Μαλτέζου, Αλ. Δεσποτόπουλο). Τα κείμενα είναι γραμμένα με απλό, αλλά περιεκτικό και επιστημονικό τρόπο και συνοδεύονται από κατατοπιστικό φωτογραφικό υλικό και χάρτες. Τέλος, κάθε τόμος περιλαμβάνει ενδεικτική επιστημονική βιβλιογραφία.

Φυσικά, παρά τον πλούτο των πληροφοριών που περιέχουν οι συνολικά 800 και πλέον σελίδες της "Ελληνικής Ιστορίας", δεν εξαντλούν το θέμα. Άλλωστε, η μακραίωνη ιστορία της ελληνικής γης και όσων την πότισαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους, θα απαιτούσε αναρίθμητους τόμους για να καταγραφεί. Ωστόσο, η έκδοση που προσφέρει η "Κ" αποτελεί πολύτιμη πηγή αναφοράς για όλες τις ιστορικές περιόδους έως και την αυγή του 20ού αιώνα, αλλά και σημείο εκκίνησης για περαιτέρω μελέτη, από όσους ενδιαφέρονται για συγκεκριμένα ιστορικά θέματα, από την αρχαία μυθολογία, μέχρι και το κυπριακό ζήτημα.

Η προσφορά της "Καθημερινής" εντάσσεται στη πολυετή και συνεπή προσπάθεια της εφημερίδας για την προώθηση και ανάδειξη της ιστορικής έρευνας, τόσο μέσω των εκδόσεών της, όσο και μέσω των αφιερωμάτων της σε θέματα ιστορίας, στο φύλλο της Κυριακής. Η ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού δικαιώνει και επιβραβεύει αυτήν την προσπάθεια.

Τόμος Α`: Προϊστορικοί και αρχαϊκοί χρόνοι.

Πώς διαμορφώθηκε γεωλογικά ο ελληνικός χώρος; Πότε ακούστηκε για πρώτη φορά η ελληνική γλώσσα στον τόπο μας και από ποια φύλα; Ποιοι ήταν οι πρώτοι "υψηλοί πολιτισμοί" της Ευρώπης; Αυτά είναι μερικά μόνον από τα καίρια ερωτήματα στα οποία επιχειρεί να δώσει απαντήσεις ο πρώτος τόμος της "Ελληνικής Ιστορίας". Αξιοποιώντας τα ευρήματα της παλαιοντολογίας, της αρχαιολογίας, της γλωσσολογίας, αλλά και της μελέτης των μύθων, οι συντελεστές του έργου ταξιδεύουν με τους αναγνώστες στους οικείους τόπους και τους μακρινούς χρόνους της γέννησης του ελληνικού κόσμου.

Περιλαμβάνονται τα κείμενα:

- Μιχάλης Δερμιτζάκης, "Ο ελληνικός χώρος ως την εμφάνιση του ανθρώπου"

- Γεωργία Κουρτέση - Φιλιππάκη, "Η εποχή του Λίθου στην Ελλάδα"

- Γεωργία Κουρτέση - Φιλιππάκη, "Η εποχή του Χαλκού στην Ελλάδα"

- Κωστής Δαβάρας, "Η Μινωική Κρήτη"

- Καίτη Δημακοπούλου, "Ο Μυκηναϊκός Πολτισμός"

- Μιχάλης Σακελλαρίου, "Η καταγωγή των Ελλήνων"

- Ευάγγελος Ν. Ρούσσος, "Ιστορικοί μύθοι των αρχαίων Ελλήνων"

- Λίνα Γ. Μενδώνη, "Οι ιστορικές απαρχές του αρχαϊκού Ελληνισμού (12ος-8ος αι. π.Χ."

- Λίνα Γ. Μενδώνη, "Η αρχαϊκή Ελλάδα (7ος και 6ος αι. π.Χ.)"

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
3,90 € Πολύ καλή κατάσταση
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Revolut, Εθνική Τράπεζα και PayPal.
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
3,99 € Πολύ καλή κατάσταση
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 35€.
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ.
Παπάγος, Αττική
Όροι παράδοσης
4,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
4,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Πληρωμή με Eurobank, Εθνική Τράπεζα και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.