Εισαγωγή στις πιθανότητες

Εισαγωγή στις πιθανότητες
Τιμή από
16,00 €
45,64 €
Εξοικονομείς 64% 🔥🔥
Περιγραφή

"Εφόσον ένας νόμος των μαθηματικών αναφέρεται στην πραγματικότητα δεν μπορεί να είναι βέβαιος, και αν είναι βέβαιος δεν μπορεί να αναφέρεται στην πραγματικότητα". Η κλασική αυτή ρήση του Albert Einstein συμπυκνώνει με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα να γνωρίσει κανείς τους κανόνες που διέπουν την αβεβαιότητα, δηλαδή τη θεωρία πιθανοτήτων.

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να μυήσει τον αναγνώστη στα μυστικά της περιοχής των πιθανοτήτων, παρουσιάζοντας τόσο την απαραίτητη θεωρία όσο και ενδιαφέροντα παραδείγματα από διάφορες επιστημονικές περιοχές. Οι απαιτούμενες έννοιες δίνονται με τη μεγαλύτερη δυνατή απλότητα και σαφήνεια χωρίς όμως να θυσιάζεται η μαθηματική ορθότητα και η λογική τους συνέπεια. Για την επιλογή των λυμένων παραδειγμάτων και των ασκήσεων που προτείνονται προς λύση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε εφαρμογές που δείχνουν τη χρησιμότητα της θεωρίας πιθανοτήτων για την αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων.

Η ύλη που διαπραγματεύεται το βιβλίο αυτό καλύπτει τις ανάγκες ενός εισαγωγικού πανεπιστημιακού μαθήματος στη θεωρία πιθανοτήτων, ενώ το μαθηματικό υπόβαθρο που χρειάζεται για την κατανόησή της είναι οι γνώσεις που έχει αποκτήσει κανείς με τον ολοκλήρωση των λυκειακών του σπουδών. Η παρουσίαση της ύλης γίνεται από την αρχή και δεν απαιτεί καμμία προηγούμενη γνώση της περιοχής των πιθανοτήτων. Ως εκ τούτου, το παρόν εγχειρίδιο θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα και τους διδάσκοντες στην τελευταία τάξη των ενιαίων λυκείων της χώρας όπου καλύπτονται εισαγωγικές έννοιες πιθανοτήτων.

Περιέχει τα κεφάλαια:

- Λογισμό ενδεχομένων

- Δεσμευμένη πιθανότητα

- Τυχαίες μεταβλητές

- Διακριτές μεταβλητές

- Συνεχείς κατανομές.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
16,00 € Καλή κατάσταση
Το βιβλίο έχει τραβηγμένες γραμμές κάτω από λέξεις η κάτω από ολόκληρες σειρές προτάσεων . Δύναται να σταλούν φωτογραφίες του στον οποίον ενδιαφερό... Περισσότερα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Άνω Λιόσια, Αττική
20,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Άνω Λιόσια, Αττική
23,00 € Σαν καινούριο
Το βιβλίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Είναι ολοκαίνουριο.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 4€.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Κοζάνη, Δυτική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
29,00 € Σαν καινούριο
Πωλειται καινουριο αχρησιμοποιητο
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Αλιβερι, Στερεά Ελλάδα
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.