ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (16ος-20ος ΑΙΩΝΑΣ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (16ος-20ος ΑΙΩΝΑΣ)
Μη διαθέσιμο προς πώληση
Περιγραφή

Το Πανεπιστημιακό Εγχειρίδιο "Εισαγωγή στην Οικονομική Ιστορία της Ευρώπης" είναι μια συνοπτική εικόνα της ευρωπαϊκής οικονομίας -και εμμέσως και της κοινωνίας- κατά τους Νέους Χρόνους και τη Σύγχρονη Εποχή, δηλαδή από το 16ο έως το 20ό αιώνα.

Κατά τους πέντε τελευταίους αιώνες της ιστορίας, η Ευρώπη έγινε το κέντρο του κόσμου και καταρχήν η οικονομική μητρόπολη του κόσμου, τον οποίο τελικά οργάνωσε υπό την ηγεσία και τον έλεγχό της. Η Ευρώπη ξεκίνησε τις εξερευνήσεις και οργάνωσε την εκμετάλλευση του πλούτου των Νέων Χωρών· η Ευρώπη πρωταγωνίστησε στην ιλιγγιώδη ανάπτυξη των εμπορικών ανταλλαγών· αυτή οργάνωσε το σύστημα της αποικιοκρατίας· στην Ευρώπη έγιναν οι Βιομηχανικές Επαναστάσεις και εκεί ολοκληρώθηκε ο καπιταλισμός, ως οικονομικοκοινωνικό σύστημα και ως δόγμα, ο εμπορικός και ο βιομηχανικός. Στην τεχνολογική επανάσταση των τελευταίων δεκαετιών ο πρώτος ρόλος δεν ανήκει σ' αυτήν.

Ο κόσμος πορεύτηκε μέσα από ευρωπαϊκές επιλογές πρώτα πρώτα στο επίπεδο των οικονομικών σχέσεων και ο καπιταλισμός, που ξεκίνησε ως οικονομικό, οργανώθηκε, σ' αυτούς τους πέντε αιώνες, σε ένα συνολικό σύστημα σχέσεων σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού βίου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.