Εισαγωγή στο ελληνικό παιδικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας

Εισαγωγή στο ελληνικό παιδικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας

Η εργασία αυτή προσπαθεί να διερευνήσει το παιδικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα. Ο συγγραφέας, αφού επιχειρήσει μια ιστορική αναδρομή στην προσπάθειά του να αναζητήσει τις ρίζες του Μ.Ε.Φ., επιχειρεί να εντάξει σε κατηγορίες το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για παιδιά, ενώ παράλληλα επιχειρεί να το προσδιορίσει και να το απαλλάξει από το χαρακτηρισμό της "παραλογοτεχνίας".

Ακολούθως μελετά τα κείμενα, δίνοντας προτεραιότητα στα διαστημικά, από την άποψη των ηρώων, της πλοκής, της δομής και του θέματος. Παράλληλα εξετάζει την οπτική γωνία, το σκηνικό, το ύφος και τη διάθεση των κειμένων αυτών και καταλήγει στα ανάλογα συμπεράσματα, σε μια σύγκριση του γήινου και του εξω-γήινου πολιτισμού. Ο συγγραφέας, τέλος, παραθέτει πλουσιότατη βιβλιογραφία στην αγγλική.

Περισσότερα
Εκδόσεις: Κέδρος
Έτος: 2001
ISBN-13: 9789600419658
ISBN-10: 9600419655
Κατηγορίες: Ανθολογίες
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 17,73 €
Αγγελίες
Σαν καινούριο
Πολύ καλή κατάσταση --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
4
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Παλαιό Φάληρο, Αττική
Εξοικονομείς
6,73 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 20 €
11,00 €
από 17,73 €
Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
29
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ
Εξοικονομείς
4,83 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 49 €
12,90 €
από 17,73 €