Εισαγωγή στην τραπεζική οικονομική και τις κεφαλαιαγορές

Εισαγωγή στην τραπεζική οικονομική και τις κεφαλαιαγορές
Τιμή από
19,90 €
57,57 €
Εξοικονομείς 65% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 4 metabookers
Περιγραφή

Η "Εισαγωγή στην τραπεζική και τις κεφαλαιαγορές" συμπληρώνει την ελληνική βιβλιογραφία με ένα διδακτικό σύγγραμμα για τη σύγχρονη τραπεζική οικονομική. Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση ανέδειξε ότι οι κεφαλαιαγορές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν να μην συνδέονται με το τραπεζικό σύστημα. Τίτλοι της κεφαλαιαγοράς αποτελούν στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού των τραπεζών, οι τραπεζικές εργασίες έχουν διεθνοποιηθεί και η παγκοσμιοποίηση έχει συνδέσει τα τραπεζικά συστήματα αυξάνοντας σημαντικά την έννοια του συστημικού κινδύνου. Οι συγγραφείς εισάγουν με έναν απλό τρόπο σημαντικές έννοιες σχετικά με την λειτουργία των τραπεζών και τον ρόλο τους στην χρηματοοικονομική διαμεσολάβηση. Οι τραπεζικοί κίνδυνοι παρουσιάζονται ενδελεχώς ενώ δίνονται πολλά παραδείγματα κάλυψης αυτών με την χρήση παράγωγων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Αναδεικνύουν τη σημασία των κεφαλαιαγορών και των διαπραγματευτών τίτλων, και την αλληλεπίδρασή τους με την άσκηση νομισματικής πολιτικής εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών. Η διάκριση μεταξύ συμβατικών και μη συμβατικών μέσων άσκησης νομισματικής πολιτικής είναι εμφανής στο βιβλίο. Οι κεντρικές τράπεζες παίζουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο για την διαφύλαξη της αγοραστικής δύναμης του νομίσματος μιας χώρας και την σταθερή οικονομική ανάπτυξη, αλλά και σαν φύλακες της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Περιέχοντας αρκετές μελέτες περίπτωσης από πρόσφατες χρηματοπιστωτικές κρίσεις προβάλλουν τις βασικές αιτίες, τις επιπτώσεις και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων.

Το κάθε κεφάλαιο παρουσιάζει εκτενώς τα θέματα που διαπραγματεύεται σε τρεις φάσεις: (Ι) με ικανή συζήτηση για την κατανόηση των θεμάτων, (ΙΙ) με παραδείγματα και πλαίσια μελέτης από την επικαιρότητα και, σπουδαιότερο, (ΙΙΙ) με τις αντίστοιχες ερωτήσεις μελέτης. Συνεπώς, ο αναγνώστης κατανοεί, αλλά και εφαρμόζει πρακτικά και εύκολα τα θέματα που αναφέρονται στην τραπεζική οικονομική και τις κεφαλαιαγορές.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
28,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Υπάρχουν ορισμένες σημειώσεις. Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 35€ 🔥 Φυλάσσεται σε χώρο χωρίς υγρασία ή καπνό τσιγάρου ✔️
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 35€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Alpha Bank και Revolut.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πάρος, Νότιο Αιγαίο
40,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 35€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ηράκλειο, Κρήτη
Υπόλοιπες αγγελίες
19,90 € Σαν καινούριο
Σαν καινούργιο πραγματικά. Δεν το χρησιμοποίησα ποτέ, σαν ολοκαίνουργιο είναι. Πληρωμή και μέσω τραπέζης.
Πληρωμή με Κάρτα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Κοζάνη, Δυτική Μακεδονία
30,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Πληρωμή με Eurobank, PayPal και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.