Εισαγωγή στη φωτογραφία

Εισαγωγή στη φωτογραφία
Τιμή από
14,00 €
25,08 €
Εξοικονομείς 44% 🔥
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

-Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ:
Το συλλογικό έργο `Photography: A Critical Introduction` που επιμελήθηκε η Liz Wells αποτελεί σημαντική συμβολή στη μελέτη της Φωτογραφίας για δύο κυρίως λόγους. Αφενός φέρνει τους αναγνώστες αντιμέτωπους με μια σύγχρονη διαθεματική προσέγγιση του φωτογραφικού μέσου, ή μάλλον, για την ακρίβεια, με μια σειρά από προσεγγίσεις του. Αφετέρου δε προβαίνει σε μια παραγωγική κριτική των θέσεων που παρουσιάζει, αναδεικνύοντας συχνά τις αντιφάσεις και τα όριά τους και παραθέτοντας ταυτόχρονα τις πρωτότυπες πηγές, προκειμένου να επιτρέψει στους αναγνώστες να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν τα συμπεράσματα που διατυπώνονται. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη σαφήνεια και τη συστηματικότητα με την οποία παρουσιάζονται όλες αυτές οι θεωρήσεις, οδήγησε στην ένταξη του έργου στη βασική ακαδημαϊκή βιβλιογραφία, καταρχήν της Βρετανίας, αλλά και όχι μόνο. Και αυτό όσον αφορά τόσο στο αντικείμενο της φωτογραφίας, όσο και στα συναφή πεδία των οπτικών τεχνών, της μελέτης των μέσων επικοινωνίας ή των πολιτισμικών σπουδών.
Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας μελετητής της φωτογραφίας στη χώρα μας είναι η σχετική έλλειψη αφενός δημοσιευμένης συστηματικής έρευνας και κριτικής της ελληνικής φωτογραφίας (δεν είναι τυχαίο που στη διεθνή βιβλιογραφία υπάρχουν ελάχιστες αναφορές σε αυτή), και αφετέρου μεταφρασμένων σύγχρονων κειμένων για το φωτογραφικό μέσο.
Η έκδοση του έργου της Wells στα ελληνικά έρχεται να καλύψει ως ένα βαθμό το δεύτερο κενό. Ταυτόχρονα, ενισχύοντας την πολλαπλότητα και τη διεύρυνση των προσεγγίσεων της φωτογραφίας, αναδεικνύει τους περιορισμούς, τις απλουστεύσεις και τις παρωχημένες αντιλήψεις των -μονοδιάστατων ως επί το πλείστον- απόψεων που διατυπώνονται στην ελληνική βιβλιογραφία.
-Το ελληνικό παράδειγμα:
Στην Ελλάδα ο 20oς αιώνας είναι ένας αιώνας πολιτικής αστάθειας -στο μεγαλύτερο μέρος του χαρακτηρίζεται από πολέμους, δικτατορίες και συγκρούσεις- αλλά και σημαντικής οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης από τη Δύση. Ως αναπτυσσόμενη χώρα, η Ελλάδα εστίασε κυρίως στην ανάπτυξη της οικονομίας της και σαφώς λιγότερο στη σύγχρονη πολιτισμική παραγωγή, κάτι που αναπόφευκτα κατέληξε στην κρατική αδιαφορία προς τις εγχώριες τέχνες.
Για μια μεγάλη περίοδο ο ελληνικός πολιτισμός χαρακτηριζόταν κυρίως από τη λογοτεχνία και την αρχαιολογία. Αυτή η ταύτιση με τον αρχαίο πολιτισμό καθόρισε σε μεγάλο βαθμό ό,τι αποκαλούμε ελληνική πολιτισμική ταυτότητα. Ως συνέπεια, το κράτος κατέληξε να διαθέτει πόρους κυρίως για την ανάδειξη της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς και να απαξιώνει μέσω της αδιαφορίας τις περισσότερες σύγχρονες μορφές τέχνης. Αυτή η πολιτική οδήγησε στην απουσία βασικών θεσμών και δομών που να σχετίζονται με τις σύγχρονες τέχνες. Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύχθηκε και κατέληξε στη σημερινή της μορφή η ελληνική φωτογραφία. [...]

[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
14,00 € Αποδεκτή κατάσταση
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Γειά σου! Είμαι η Ρίρι!👋👋 Το βιβλίο που θέλεις να αγοράσεις έχει σημειώσεις και υπογραμμίσεις, άλλοτε με μολύβι, άλλοτε με στυλό και ελάχιστες μ... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
20,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς σημειώσεις ή τσακισμένες σελίδες. Υπάρχει η τυπική μικρή φθορά στις γωνιες και η πρώτη σελίδα έχει μια μικρή σφραγίδα.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Δάφνη, Αττική
Όροι παράδοσης
23,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Courier, Speedex, ACS και Γενική Ταχυδρομική.
Άγιος Νικόλαος, Κρήτη
Όροι παράδοσης
25,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Καβάλα, Ανατολική Μακεδονία Και Θράκη
Υπόλοιπες αγγελίες
19,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
22,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Χανιά, Κρήτη
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.