Ευρωκώδικας 1

Ευρωκώδικας 1
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Πέρασαν πέντε χρόνια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου αυτού και οι κανονισμοί τους οποίους πραγματεύεται έχουν υποστεί, όπως αναμενόταν άλλωστε, τροποποιήσεις, συμπληρώσεις και βελτιώσεις. Οι αρχικές εκδόσεις των διαφόρων Μερών του Ευρωκώδικα 1 έχουν πλέον μετατραπεί από ENV (δοκιμαστική) σε μορφή ΕΝ ή prEN (τελική ή σχεδόν τελική μορφή).
Αυτός είναι και ο λόγος που μας οδήγησε στην αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου, προκειμένου να περιληφθούν όλες οι νεότερες μεταβολές, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι σημαντικές. Όπως είναι φυσικό, οι μεταβολές αυτές επηρέασαν και τα αντίστοιχα παραδείγματα, τα οποία αναμορφώθηκαν και προσαρμόσθηκαν στα τελικά κείμενα των κανονισμών, ενώ προστέθηκαν και άλλα, έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις από αυτές που εμφανίζονται στην πράξη.
Ο Ευρωκώδικας 1, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωκώδικες, είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και έχουν ήδη προχωρήσει τόσο οι μεταφράσεις όσο και η σύνταξη των αντίστοιχων Εθνικών Προσαρτημάτων, προκειμένου να επισημοποιηθούν ως Εθνικά Πρότυπα-Κανονισμοί, που θα ισχύουν πλέον και επισήμως για τα επόμενα χρόνια. Να σημειωθεί, ότι πέραν του Μέρους 1-1 του Ευρωκώδικα 3, ο οποίος είναι ήδη υποχρεωτικός για τη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια και ο Ευρωκώδικας 1 έχει καθιερωθεί και εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις μελέτες χαλύβδινων κατασκευών, με αποκορύφωμα τη σχεδόν καθολική εφαρμογή του στα Ολυμπιακά έργα.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.