Εφαρμοσμένη υδραυλική

Εφαρμοσμένη υδραυλική
Τιμή από
14,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το δεύτερο τόμο μιας σειράς από τρεις τόμους που καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό τις διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες των μαθημάτων Υδραυλικής που διδάσκονται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ειδικότητας των Εγγείων Βελτιώσεων των τμημάτων Γεωπονίας, Αγρονόμων - Τοπογράφων και Πολιτικών Μηχανικών.

Η σειρά διάταξης της ύλης, η περιγραφή των φυσικών φαινομένων και η μαθηματική ανάλυσή τους γίνονται έτσι ώστε να είναι εύκολη η κατανόηση, αυστηρή η εμπέδωση και απλή η χρήση των απαραίτητων γνώσεων της σύγχρονης Υδραυλικής τόσο από φοιτητές των Γεωπονικών και Πολυτεχνικών Σχολών όσο και από τους επιστήμονες Γεωπόνους και Μηχανικούς που ασχολούνται με την έρευνα και εφαρμογή της Υδραυλικής Επιστήμης.

Ο τόμος αυτός αποσκοπεί στο να δώσει στον αναγνώστη τις απαραίτητες γνώστης της Ρευστομηχανικής και Υδραυλικής για τη σωστή επίλυση πρακτικών προβλημάτων της ροής του νερού μέσα στους κλειστούς υπό πίεση αγωγούς και στους ανοικτούς αγωγούς σταθερών τοιχωμάτων.

Οι κλειστοί και ανοικτοί αγωγοί χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του νερού για την άρδευση αγροτικών περιοχών, για την ύδρευση κατοικημένων ή βιομηχανικών περιοχών αλλά και την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Η ροή του νερού μέσα στους αγωγούς είναι κατά κανόνα ασταθής και ανομοιόμορφη. Λόγω όμως της πολυπλοκότητας της ασταθούς και ανομοιόμορφης ροής και της έλλειψης πειραματικών δεδομένων επεκράτησε ακόμη και σήμερα τα προβλήματα των κλειστών και ανοικτών αγωγών να αντιμετωπίζονται με την παραδοχή της σταθερής ομοιόμορφης ροής. Έτσι στην πράξη γίνεται δεκτό ότι η ροή είναι σταθερή και ομοιόμορφη στα ευθύγραμμα τμήματα των αγωγών σταθερής διατομής και σταθερή και ανομοιόμορφη στα τμήματα που μεταβάλλεται η διεύθυνση ή το εμβαδόν της διατομής ή παρεμβάλλονται εμπόδια (γωνίες, διαπλατύνσεις, στενώσεις, θυρίδες κ.λπ.).

Στο βιβλίο αυτό, που αποτελεί συνέχεια της Γενικής Υδραυλικής, καλύπτεται πλήρως η σταθερή και ασταθής ροή στους κλειστούς υπό πίεση αγωγούς και μόνο η σταθερή ομοιόμορφη και ανομοιόμορφη ροή στους ανοικτούς αγωγούς, για να καλύψει και διδακτικές ανάγκες προπτυχιακών μαθημάτων εφαρμοσμένης υδραυλικής. Η ασταθής ροή στους ανοικτούς αγωγούς θα δημοσιευθεί προσεχώς σε ξεχωριστό τόμο, σε επίπεδο μεταπτυχιακού μαθήματος, λόγω του μεγάλου όγκου της ύλης των σχετικών προβλημάτων.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
14,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και PayPal
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Πετρούπολη, Αττική
Υπόλοιπες αγγελίες
15,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
15,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Πληρωμή με Alpha Bank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Σέρρες, Κεντρική Μακεδονία
20,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 100€.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και Γενική Ταχυδρομική
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.