ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ
Τιμή από
17,00 €
22,26 €
Εξοικονομείς 23% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Ο όρος "Στατιστική" εικάζεται ότι προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη "στατίζω" που σημαίνει τοποθετώ, ταξινομώ. Το άλλο ενδεχόμενο είναι ότι προέρχεται από τη λατινική λέξη "status" που σημαίνει πολιτεία, κράτος. Ιστορικά φαίνεται ότι η αρχαιότερη συλλογή στατιστικών στοιχείων έγινε στην Κίνα το 2238 π.Χ. και αφορούσε απογραφή του πληθυσμού κατά την περίοδο ηγεμονίας του αυτοκράτορα Yao της Δυναστείας Song που διακυβέρνησε τη χώρα για 100 χρόνια (2333-2234 π.Χ.) από 20 έως 119 ετών.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι απογραφές έχουν διενεργήσει και άλλοι λαοί κατά την αρχαιότητα, όπως οι Αιγύπτιοι και οι Πέρσες. Αλλά και κατά την περίοδο γέννησης του Χριστού από τον Καίσαρα Αύγουστο. Ο Σωκράτης αναφέρει τον όρο "Στατιστική" στο έργο του "Ξενοφώντος απομνημονεύματα" και ο Πλάτων στο έργο του "Πολιτεία".

Για πολλά χρόνια η Στατιστική ήταν αποκλειστικά συνδεδεμένη με την ανάλυση δεδομένων. Η Στατιστική ουσιαστικά αναπτύχθηκε τους τελευταίους 2 αιώνες για να ικανοποιήσει τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τη συλλογή, την παρουσίαση και την ανάλυση των δεδομένων από διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες. Σήμερα, μετά τα γιγαντιαία βήματα του 20ού αιώνα η Στατιστική καταπιάνεται με τον σχεδιασμό του τρόπου συλλογής δεδομένων, την οργάνωση και ανάλυση δεδομένων και τη διατύπωση συμπερασμάτων. Στη Στατιστική υπάρχουν δύο βασικές έννοιες, αυτές του Πληθυσμού (Population) και του Δείγματος (Sample). [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
17,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Καματερό, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.