ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΟΠΤΙΚΗ

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΟΠΤΙΚΗ
Τιμή από
25,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το βιβλίο "Οπτικά Όργανα Απεικόνισης" των Δρακόπουλου και Ασημέλλη είναι μια ευπρόσδεκτη προσφορά στην ελληνική βιβλιογραφία που χρειάζεται να εμπλουτίζεται με τέτοια σύγχρονα συγγράμματα. Νομίζω ότι θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο, όχι μόνο στους φοιτητές Οπτικής και Οπτομετρίας, στους οποίους κυρίως απευθύνεται, αλλά και σε οποιοδήποτε επιστήμονα, μηχανικό η τεχνολόγο που ενδιαφέρεται να μάθει τις βασικές αρχές λειτουργίας οπτικών οργάνων πέρα από τα λίγα σχόλια στα οποία περιορίζονται συνήθως τα βιβλία φυσικής ή ακόμα και γενικής οπτικής.

Το βιβλίο ξεκινά με ανασκόπηση των βασικών αρχών της γεωμετρικής οπτικής που αποτελούν το θεμέλιο για την κατανόηση των αρχών λειτουργίας των διαφόρων οργάνων που εξετάζονται στη συνέχεια. Ακολουθούν τέσσερα επίσης εισαγωγικά, αλλά σε υψηλότερο επίπεδο κεφάλαια. Το πρώτο απ" αυτά επεξεργάζεται τα σφάλματα των φακών κυρίως από γεωμετρική σκοπιά, με πολλά και ωραία διαγράμματα και φωτογραφίες που επιτρέπουν στον αναγνώστη να κατανοήσει άμεσα τις επιπτώσεις των σφαλμάτων στην εμφάνιση του ειδώλου. Ακολουθεί ένα κεφάλαιο φωτομετρίας και ένα κεφάλαιο που συγκεντρώνει όλα τα βασικά μεγέθη που υπεισέρχονται στην περιγραφή των οπτικών οργάνων. Τα εισαγωγικά κεφάλαια κλείνουν με μια ανασκόπηση των βασικών αρχών απεικόνισης και των παραμέτρων με τις οποίες μετράται η ευκρίνεια του ειδώλου.

Στα επόμενα κεφάλαια αναπτύσσεται το κυρίως θέμα των οργάνων απεικόνισης, με πρώτο βέβαια τον απλό μεγεθυντικό φακό, ακολουθούμενο από τα κλασικά όργανα απεικόνισης, μικροσκόπιο, τηλεσκόπιο και φωτογραφική μηχανή. Όπου χρειάζεται, δίνεται και σύντομη ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη των οργάνων, χωρίς βέβαια να παραλείπονται οι σύγχρονες εξελίξεις. Τα επόμενα κεφάλαια επεξεργάζονται οφθαλμοσκοπικά και οπτομετρικά όργανα, των οποίων οι αρχές λειτουργίας παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία.

Η ανάπτυξη ακολουθεί λογική γραμμή και η κάλυψη των θεμάτων δεν αφήνει κενά. Όλες οι βασικές αρχές και η ορολογία παρουσιάζονται σωστά, αν και κάποιες φορές περιληπτικά, όπως όμως συνεπάγεται από τη γενική φιλοσοφία του βιβλίου.

Ελπίζω το βιβλίο να βρει την ανταπόκριση που αξίζει στην προσπάθεια που έκαναν οι συγγραφείς να παρουσιάσουν ένα κείμενο πλήρες αλλά και εύκολα κατανοητό. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
25,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Όροι παράδοσης
35,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αιγάλεω, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.