Εφαρμοσμένα μαθηματικά και Mathematica

Εφαρμοσμένα μαθηματικά και Mathematica
Τιμή από
25,00 €
90,28 €
Εξοικονομείς 72% 🔥🔥🔥
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η ύλη των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών που συνήθως διδάσκεται στους πρωτοετείς φοιτητές Πολυτεχνικών και Φυσικομαθηματικών Σχολών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις εφαρμογές και στις ασκήσεις ώστε να γίνεται με σαφήνεια κατανοητός ο τρόπος που εφαρμόζουμε τη θεωρία στην επίλυση Μαθηματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην επιστήμη που σπουδάζουμε.
Στο δεύτερο μέρος αναπτύσσεται το πακέτο Συμβολικής Άλγεβρας Mathematica που μας επιτρέπει μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να λύσουμε Μαθηματικά προβλήματα με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πρόκειται ουσιαστικά για μία γλώσσα προγραμματισμού που ενοποιεί τη δυνατότητα του χρήστη να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα συμβολικές, αριθμητικές και γραφικές μεθόδους για να επιλύει Μαθηματικά προβλήματα.
Η συγγραφή ενός βιβλίου που πραγματεύεται Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, και μάλιστα για πρωτοετείς φοιτητές, θα πρέπει να ξεπερνά δύο πολύ βασικές δυσκολίες. Η πρώτη αφορά στην παρουσίαση των Μαθηματικών εννοιών που πρέπει να γίνεται με σαφήνεια και πληρότητα, ενώ η δεύτερη αφορά στο να πεισθούν οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες ότι αυτά που διαβάζουν είναι τα κλειδιά για να ανοίξουν πόρτες που θα τους οδηγήσουν στη λύση των Μαθηματικών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν στην επιστήμη τους είτε κατά την διάρκεια των σπουδών τους είτε αργότερα σαν επαγγελματίες.
Ο συνδυασμός της απόκτησης γνώσεων τόσο των Μαθηματικών εννοιών που παρουσιάζονται στο πρώτο μέρος του βιβλίου, όσο και του πακέτου Συμβολικής Άλγεβρας που αναπτύσσεται στο δεύτερο μέρος, ελπίζω και εύχομαι να αποτελέσουν το έναυσμα που χρειάζεται ο αναγνώστης για να γνωρίσει με σύγχρονο τρόπο τον μαγικό κόσμο των Μαθηματικών.

[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
25,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 55€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ACS και Γενική Ταχυδρομική.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Υπόλοιπες αγγελίες
25,00 € Αποδεκτή κατάσταση
Σημειωμένα σημεία στο εσωτερικό του βιβλίου.
Πληρωμή με Eurobank και PayPal.
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Ηλιούπολη, Αττική
35,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Άλιμος, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.