Εφαρμογές πιθανοτήτων και στατιστικής στη μελέτη και προγραμματισμό τεχνικών έργων

Εφαρμογές πιθανοτήτων και στατιστικής στη μελέτη και προγραμματισμό τεχνικών έργων
Τιμή από
15,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη Ελληνική έκδοση του παρόντος βιβλίου, εύλογα ανακύπτει το ερώτημα: Επιτεύχθηκαν οι αρχικοί στόχοι, τόσο των συγγραφέων όσο και τον μεταφραστή, όπως αυτοί διατυπώνονται στους αντίστοιχους Προλόγους;

Αν ως μέτρο της επιτυχίας εκληφθεί η κατανόηση των βασικών εννοιών σε πρακτικό και χρηστικό επίπεδο, τότε, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα πρέπει να αναμένεται θετική, αν και εξαρτάται από το διδάσκοντα και την κρίση του στον καταμερισμό της έμφασης μεταξύ μαθηματικής ανάλυσης και πρακτικής εφαρμογής. Το βιβλίο έχει αποτελέσει και συνεχίζει να αποτελεί, διεθνώς, βασικό διδακτικό σύγγραμμα για μηχανικούς. Η έμφαση στην πρακτική διάσταση των πιθανοτήτων και της στατιστικής καθώς και το πλήθος και η ποικιλία των παραδειγμάτων από το πεδίο το έχουν καταστήσει χρήσιμο για όλες σχεδόν τις τεχνολογικές ειδικότητες.

Στην "Κοινωνία της Πληροφορίας", με τα ασαφή πλην αναπόφευκτα όρια βιωσιμότητας της οικονομικής μεγέθυνσης, η στατιστική αποτελεί ένα τόσο αναγκαίο εργαλείο που όλοι σπεύδουν να δηλώσουν κάτοχοί του, οι μεν λόγω κατοχής σύγχρονου λογισμικού για ταχύτατες στατιστικές αναλύσεις (που συχνά περιορίζονται στην εκτίμηση του μέσου όρου και τη διαμόρφωση ιστογραμμάτων), οι δε λόγω κατανόησης της θεωρίας. Αυτά, όμως, από μόνα τους, όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά συχνά παραπλανούν.

Η συνεχιζόμενη χρησιμότητα του βιβλίου, ως διδακτικού, σε συνδυασμό με την πρόοδο της τεχνολογίας, καθιστά αναγκαία την επανέκδοση του σε βελτιωμένη μορφή. Αν και είχα τη δυνατότητα και την πρόθεση τροποποίησης και συμπλήρωσης της ύλης, οι απόψεις πολλών συναδέλφων συνέκλιναν στο ότι η υφιστάμενη δομή και το περιεχόμενο θα πρέπει να διατηρηθούν ως έχουν. Και διατηρούνται. (Ιανουάριος 2003, Δ.Χ. Παναγιωτακόπουλος, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
15,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Courier.
Παραμυθια, Ήπειρος
Όροι παράδοσης
15,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και PayPal.
Παράδοση με Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Courier, ACS και ΕΛΤΑ Courier Αντικαταβολή.
Παραμυθια, Ήπειρος
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
20,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Παράδοση με ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Βόλος, Θεσσαλία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.