Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Τιμή από
32,00 €
54,00 €
Εξοικονομείς 40% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

Με ιδιαίτερη χαρά προλογίζω το ανά χείρας βιβλίο. Το παρόν σύγγραμμα προσθέτει την προσωπική πρόταση του συγγραφέως γύρω από τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος της πνευματικής ιδιοκτησίας, ζήτημα που συζητείται ζωηρά διεθνώς. Ο περιηγητής του διαδικτύου θα συναντήσει αθρόα διαγράμματα διδασκαλίας του μαθήματος εκ μέρους επιφανών ξένων καθηγητών, θεωρητικών, αλλά και φορέων, προσιτά τόσο στους σπουδαστές, όσο και στον ενδιαφερόμενο ανήσυχο στοχαστή. Η δομή της ανάπτυξης του παρόντος βιβλίου παρέχει ήδη ικανό δείγμα γραφής των σχετικών προβληματισμών του συγγραφέα. [...]

Κατά τα λοιπά το έργο χαρακτηρίζεται από την επίμονη προσπάθεια ενημέρωσης με τις πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό ιχνηλατείται η υπό έκδοσιν "οδηγία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ενιαία ψηφιακή αγορά", καθώς οι ρυθμίσεις της συνεκτιμώνται στα οικεία κεφάλαια του βιβλίου που αυτές αφορούν. Παρά ταύτα ο σ. φροντίζει να εξετάζει αναλυτικότερα τα δογματικώς ουσιωδέστερα και συγκεντρωτικότερα τα λοιπά. Έτσι, για παράδειγμα, πραγματευόμενος το φλέγον θέμα των περιορισμών του δικαιώματος, παρουσιάζει συνοπτικώς τους καθ" έκαστον περιορισμούς υπέρ της ολότητας, ενώ αποδίδει έμφαση στα κοινά χαρακτηριστικά τους, στα γεννώμενα ερμηνευτικά προβλήματα, ιδίως λόγω του διαδικτύου, ακόμη δε ενδελεχέστερα στην μεθοδολογική ποιότητα των εκατέρωθεν επιχειρημάτων (π.χ. της θεώρησης του επιτρεπτού της παράθεσης αποσπασμάτων ως γενικής ρήτρας). Αν και σταθερά προσανατολισμένος στην προστασία του δικαιούχου ως κοινωνικοοικονομικώς ασθενέστερου, εξετάζει τα εκατέρωθεν επιχειρήματα με ευθυκρισία, τεκμηριωμένα με ικανότατη πρόσφατη εθνική και διεθνή νομολογία και θεωρία, ιδίως γερμανική και ενωσιακή, παρέχοντας στον αναγνώστη το έναυσμα και τα μέσα για προσωπική αναζήτηση και τοποθέτηση.

Τέλος, δεν μπορεί να μην επισημανθεί η συχνή χρήση διασήμων παραδειγμάτων, που απασχόλησαν την διεθνή νομολογία και όχι μόνον. Μολονότι η παραγωγική (δογματική) δομή της ανάπτυξης δεν θα μπορούσε ποτέ να εκληφθεί σαν case analysis, εν τούτοις ο συγγραφέας επωφελείται της φύσεως του αντικειμένου των ρυθμίσεων, προκειμένου να εντείνει το ενδιαφέρον για το νομικό προβληματισμό. Πράγματι η επιστημονική ανάλυση κερδίζει σε ρεαλιστικότητα, όταν ο συγγραφέας είναι λόγω της γενικότερης παιδείας του εξοικειωμένος και με την κοινωνική έποψη του αντικειμένου. (Λάμπρος Κοτσίρης, από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
32,00 € Σαν καινούριο
Σε άριστη κατάσταση, άγραφο, χωρίς σημειώσεις
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ACS και Χέρι με χέρι.
Βύρωνας, Αττική
Όροι παράδοσης
35,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Άθικτο,σαν καινούριο,χώρις καμία σημείωση.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ACS.
Δάφνη, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.