Διεθνείς οικονομικές σχέσεις

Διεθνείς οικονομικές σχέσεις
Τιμή από
15,00 €
42,40 €
Εξοικονομείς 64% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Η δεύτερη έκδοση του παρόντος βιβλίου έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία σε σχέση με το περιεχόμενο της πρώτης έκδοσης. Εκεί που κρίθηκε αναγκαίο για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, οι περισσότεροι στατιστικοί πίνακες στα διάφορα Κεφάλαια του βιβλίου έχουν ανανεωθεί, δίνοντας έμφαση στην επικαιροποίηση των ποιοτικών και των ποσοτικών δεδομένων. Η χρήση και η επεξεργασία στατιστικών δεδομένων της περιόδου 2007-2015 για τις διάφορες φτωχές, αναπτυσσόμενες και προηγμένες χώρες της παγκόσμιας οικονομίας αποτέλεσε βασική μας προτεραιότητα, αποσκοπώντας στην άρτια και εμπεριστατωμένη διερεύνηση των σημαντικότατων αλλαγών που παρατηρούνται στην παγκόσμια οικονομία, μετά την εκδήλωση του χρηματοοικονομικού κραχ της περιόδου 2007-2009.

Ενδεικτική είναι η παρατήρηση, ότι, μετά το 2013 η Κίνα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) από την οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Σε αρκετά Κεφάλαια έχουν προστεθεί νέες "αναλύσεις" και "εφαρμογές", ώστε ο αναγνώστης να έχει πληρέστερη άποψη για τα δρώμενα της παγκόσμιας οικονομίας. Το Κεφάλαιο 22 αποτελεί μια από τις βασικότερες προσθήκες της δεύτερης έκδοσης. Στο Κεφάλαιο αυτό αναλύονται οι παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις και διερευνώνται οι αιτιώδεις παράγοντες που τις προκαλούν. Τα κραχ των περιόδων 1929-1933 και 2007-2009 συνιστούν το κυριότερο αντικείμενο διερεύνησης του Κεφαλαίου 22.

Το Κεφάλαιο 23 αφιερώνεται στις πτωχεύσεις του νεοελληνικού κράτους. Το Κεφάλαιο αυτό είναι εκτενές και περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες για τις πτωχεύσεις της Ελλάδας των ετών 1827, 1843, 1893, 1932 και 2009. Τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα μετά το Μάιο του 2010, που η χώρα μας δεσμεύτηκε με τις μνημονιακές συμβάσεις, η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα βασικότερα αντικείμενα ανάλυσης της διεθνούς πολιτικοοικονομικής επικαιρότητας. Με τα μέχρι τούδε δεδομένα, η Ελλάδα συνιστά ιδιάζουσα και πρωτόγνωρη περίπτωση στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, καθότι κατά την περίοδο 2008-2016 η ελληνική οικονομία πλήττεται από μια σφοδρότατη και παρατεταμένη κρίση, σε συνθήκες συνεχούς αύξησης του συνολικού δημοσίου χρέους. Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο ότι το σύνολο ίων διεθνών οργανισμών, όπως ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), Παγκόσμια Τράπεζα, κ.λπ., πολύ συχνά αφιερώνουν ειδικές μελέτες και εκθέσεις για τις βραχυμεσοπρόθεσμες εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου, στους πολυάριθμους φοιτητές μου, στους καλούς φίλους μου στο Facebook και στους πολυπληθείς αναγνώστες των άρθρων μου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οι οποίοι με τις πολύτιμες παρατηρήσεις τους και μέσα από τον καλοπροαίρετο και αποδοτικό διάλογο, συνέβαλαν στη βελτίωση της κριτικής και αναλυτικής μου σκέψης. Το μέρος στοχασμού, περίσκεψης και συγγραφής των περισσότερων κειμένων που συμπεριλαμβάνονται στην δεύτερη έκδοση του βιβλίου αυτού, ήταν η οικογενειακή επιχείρηση SF Lounge Coffee Bar του Ευστάθιου (Σούλη) Φωτόπουλου στο Ξυλόκαστρο. Ένας χώρος ήρεμος και λίαν φιλικός, ο οποίος με ενέπνευσε ιδίως κατά την επεξεργασία των κειμένων, που συνθέτουν τα Κεφάλαια 22 και 23. Πολλές ευχαριστίες ανήκουν στο Γιώργο Μητρόπουλο, που με ζήλο και συνέπεια ασχολήθηκε με την τεχνική επεξεργασία (σελιδοποίηση) και ταξινόμηση των κειμένων. Ο φίλος εκδότης Σωτήριος Μπένος, με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, υποστήριξε τόσο την παρούσα όσο και την πρώτη έκδοση του παρόντος βιβλίου.

Ξυλόκαστρο, Ιούλιος 2016

Γιώργος Α. Βάμβουκα

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
20,00 € Σαν καινούριο
αχρησιμοποίητο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Άγιος Δημήτριος, Αττική
32,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Λυκόβρυση, Αττική
Υπόλοιπες αγγελίες
15,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αιγάλεω, Αττική
15,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 20€.
Πληρωμή με Alpha Bank.
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ.
Άγιοι Ανάργυροι, Αττική
25,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Αριστη κατασταση,χωρις σημειωσεις σκισιματα τσαλακωματα,σαν καινουργιο Ειναι η Β εκδοση 2019 και οχι του 2016
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 35€.
Πληρωμή με Κάρτα, PayPal, Revolut, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ACS και ΕΛΤΑ Courier.
Αθήνα, Αττική
33,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 35€.
Πληρωμή με Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ραφήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.