Διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες

Διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες
Τιμή από
9,00 €
25,44 €
Εξοικονομείς 64% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 η σημασία των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στο διεθνές περιβάλλον για όλες τις επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, αυξανόταν συνεχώς. Η ενίσχυση δε της σπουδαιότητας της διεθνούς διάστασης της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης συνεχίζεται με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, αλλά και σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό αναπτυσσόμενων χωρών, έχει πλέον επικρατήσει η ισχυρή τάση για τη διευκόλυνση, από τις κυβερνήσεις τους, της διασυνοριακής διακίνησης των προϊόντων, των υπηρεσιών, των κεφαλαίων αλλά και της τεχνολογίας.
Το αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών είναι ότι οι περιορισμοί και τα εμπόδια τα οποία υπήρχαν για τις πάσης φύσεως οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των οικονομικών μονάδων των χωρών αυτών, έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και συνεχίζουν να μειώνονται διαρκώς, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τη διεξαγωγή τους σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το τελευταίο, όμως, οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση του όγκου των διεθνών συναλλαγών σε προϊόντα, υπηρεσίες και κεφάλαια. Κάτω από τις συνθήκες αυτές, οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και αντικειμένου ενασχόλησης, συνειδητοποιούν ότι ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιούνται και ανταγωνίζονται με άλλες επιχειρήσεις, δεν αποτελεί απλώς ένα τμήμα του εθνικού ή εγχώριου οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά ανήκει πλέον σε ένα νέο και διαρκούς εξελισσόμενο περιβάλλον, το Διεθνές Οικονομικό Περιβάλλον.
Μία από τις πλέον σημαντικές συνέπειες της επικράτησης παγκοσμίως των τάσεων για σταδιακή αλλά ταχεία απελευθέρωση των ροών προϊόντων, υπηρεσιών, κεφαλαίων και τεχνολογίας από και προς τρίτες χώρες, είναι η αποδυνάμωση του εθνικού χαρακτήρα των αγορών και η δημιουργία των παγκόσμιων αγορών (global markets). Έτσι, νέοι όροι όπως `παγκοσμιοποίηση` και `διεθνοποίηση`, το νόημα των οποίων θα παρουσιασθεί αναλυτικότερα στο πρώτο κεφάλαιο αυτού του συγγράμματος, έχουν καθιερωθεί στο καθημερινό λεξιλόγιο απλών πολιτών, διοικητικών στελεχών, οικονομολόγων αλλά και πολιτικών, και αποτελούν το αντικείμενο μακροσκελών συζητήσεων, διαλέξεων και συνεδρίων. Και καθώς το διεθνές οικονομικό περιβάλλον διαμορφώνεται, οι επιχειρήσεις αλλά και οι εθνικές κυβερνήσεις ανακαλύπτουν ότι, στο νέο αυτό περιβάλλον, οι επιδόσεις τους στον οικονομικό τομέα (μερίδιο αγοράς και κέρδη για τις πρώτες και μακροοικονομικά μεγέθη για τις δεύτερες) επηρεάζονται όλο και περισσότερο, όχι μόνο από τις εξελίξεις και τις συνθήκες στο εσωτερικό της χώρας τους, αλλά και από οικονομικά ή μη γεγονότα τα οποία συμβαίνουν σε χώρες που βρίσκονται ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη δική τους. Έτσι, τα νέα αυτά δεδομένα καθιστούν φανερό πως η κατανόηση του πλαισίου λειτουργίας του διεθνούς οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος από τα στελέχη των επιχειρήσεων και των οργανισμών, δημόσιων ή μη, έχει πλέον καταστεί απολύτως αναγκαία και επιτακτική για την αποτελεσματική λειτουργία τους, καθώς και για την επίτευξη των στόχων τους.
Ο σκοπός αυτού του συγγράμματος είναι η εξοικείωση του αναγνώστη με τις θεμελιώδεις έννοιες που αφορούν την παρούσα διάρθρωση, τις τάσεις, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία του Διεθνούς Οικονομικού Περιβάλλοντος, όπως όλα αυτά έχουν διαμορφωθεί στη δύση του 20ου και στην ανατολή του 21 αιώνα. [. . .]

[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
9,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Σε εξαιρετική κατάσταση, άφθαρτο. Μερικές υπογραμμισμένες σειρές με στυλό.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
10,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Καλλιθέα, Αττική
Όροι παράδοσης
11,00 € Σαν καινούριο
Είναι ολοκαίνουργιο και αχρησιμοποίητο. Διαστάσεις: 17 x 24 cm Αριθμός Σελίδων: 406
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Όροι παράδοσης
17,00 € Σαν καινούριο
Σε άριστη κατάσταση. Δωρεάν μεταφορικά με ΕΛΤΑ και αποστολή προς Ελλάδα.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 1€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
12,00 € Σαν καινούριο
Άθικτο, χωρίς κανένα τσάκισμα. Οι σελίδες δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 20€.
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
15,00 € Καλή κατάσταση
υπάρχουν σκιαγραφησεις με φωσφορουχο μαρκαδορο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 85€.
Πληρωμή με Alpha Bank και Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Επανομη, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
25,30 € Πολύ καλή κατάσταση
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.