ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
Τιμή από
20,00 €
60,20 €
Εξοικονομείς 66% 🔥🔥
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Ο 21ος αιώνας είναι μια εποχή πρωτοφανούς παγκοσμιοποίησης. Κοιτάζοντας σε υπάρχοντα κείμενα βλέπουμε ότι οι δραματικές οικονομικές εξελίξεις στα πρόσφατα χρόνια δεν έχουν ενσωματωθεί σε ένα καινούργιο προπτυχιακό εγχειρίδιο και αισθανθήκαμε ότι είναι ανάγκη να ενσωματώσουμε τις νέες προοπτικές, τα τρέχοντα θέματα και τις επικαιροποιημένες προσεγγίσεις στη μελέτη διεθνών οικονομικών.

Με το βιβλίο αυτό επεκτείναμε την οπτική γωνία των διεθνών οικονομικών έτσι ώστε να συμπεριλάβει την πιο πρόσφατη θεωρία και τα γεγονότα στον κόσμο μέχρι και σήμερα. [...]

Τι καινούργιο υπάρχει στη δεύτερη έκδοση:

Σ" αυτή τη δεύτερη έκδοση επικαιροποιήσαμε το κείμενο συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων πρωτοσέλιδων προκειμένου να δείξουμε τις ταχύτατες μεταβολές στα διεθνή οικονομικά νέα στη διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων. Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση που άρχισε το 2008 και οι επιπτώσεις της καλύπτονται σε πολλά κεφάλαια. Η απότομη πτώση στο διεθνές εμπόριο και η μερική ανάκαμψη συζητούνται στο κεφάλαιο 1. Η αυξημένη πίεση για προστατευτισμό, εμπορική πολιτική συμπεριλαμβανομένου των αμερικανικών δασμών απέναντι στην Κίνα συζητούνται στο κεφάλαιο 8. Και μια εκτεταμένη κάλυψη της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008-09 στο κεφάλαιο 22. Στα άλλα θέματα συμπεριλαμβάνεται η παράκτια οργάνωση υπηρεσιών και η επέκταση της ενίσχυσης εμπορικής προσαρμογής που καλύπτει αυτούς τους εργαζόμενους στο κεφάλαιο 7. Μια αξιολόγηση της NAFTA μετά από 15 χρόνια λειτουργίας στο κεφάλαιο 6. Η πρόσφατη εμπειρία της General Motors στην αγορά της Κίνας στο κεφάλαιο 9. Η αποτυχία της διάσκεψης της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή του 2009 στο κεφάλαιο 11. Το πώς οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες με τις πολιτικές επιτοκίων όταν υπάρχουν ασφάλιστρα κινδύνου στα κεφάλαια 14 και 18. Πώς οι χώρες έχουν χρησιμοποιήσει τη λειτουργική λογιστική προκειμένου να μεταμφιέζουν τα οικονομικά τους προβλήματα στο κεφάλαιο 16 και πώς μερικές χώρες έχουν χρησιμοποιήσει τα αποθέματα σε συνάλλαγμα προκειμένου να μειώσουν τις επιπτώσεις των shock στο κεφάλαιο 21. Επιπρόσθετα στην επικαιροποίηση του κειμένου για να καλύψει όλα αυτά τα θέματα επωφεληθήκαμε από τα σχόλια των ακαδημαϊκών δασκάλων οι οποίοι χρησιμοποίησαν το βιβλίο αυτό, αλλά και από τη δική μας εμπειρία διδάσκοντάς το. Με βάση αυτήν την εμπειρία αποφασίσαμε να αναδιατάξουμε κάποιο υλικό προκειμένου να γίνει πιο φυσική η ροή της διδασκαλίας. Για παράδειγμα το υλικό του υποδείγματος Heckscher-Ohlin (κεφάλαιο 4) προβλήθηκε στη σύγχρονη περίοδο για να γίνει πιο εύκολη η εξήγηση του παράδοξου του Leontief, η οποία βασίζεται στις διαφορετικές παραγωγικότητες εργασίας ανάμεσα σε χώρες και το υλικό του dumping συζητείται τώρα μαζί με την εμπορική πολιτική υπό συνθήκες ατελούς ανταγωνισμού στο κεφάλαιο 9. Στη διεθνή μακροοικονομική η παρουσίαση των εθνικών και διεθνών λογαριασμών στο κεφάλαιο 16 μπήκε σε μια σειρά όπως και η ανάλυση των κερδών από τη χρηματοοικονομική παγκοσμιοποίηση στο κεφάλαιο 17. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
20,00 € Καλή κατάσταση
Σε κάποιες σελίδες υπάρχουν σημειώσεις με μολύβι.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
23,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ιωάννινα, Ήπειρος
25,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Είναι σε καλή κατάσταση, με σχεδόν καθόλου σημειώσεις στο εσωτερικό(μόνο στα περιεχόμενα). Έχει μια μικρή φθορά κάτω δεξιά.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 35€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
30,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Το βιβλίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση με μικρές σημειώσεις που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του κειμένου.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Περιστέρι, Αττική
Υπόλοιπες αγγελίες
24,00 € Σαν καινούριο
Χωρίς σημειώσεις/τσαλακωμένες σελίδες, σχεδόν αχρησιμοποίητο
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Αμπελοκηποι, Κεντρική Μακεδονία
42,90 € Σαν καινούριο
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
43,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
45,99 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Καλαμαριά, Κεντρική Μακεδονία
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.