Βασικές έννοιες αστικού δικαίου

Βασικές έννοιες αστικού δικαίου
Τιμή από
12,00 €
60,87 €
Εξοικονομείς 80% 🔥🔥🔥
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Αντικείμενο του βιβλίου αυτού είναι η ανάλυση βασικών εννοιών του Αστικού Δικαίου. Της ανάλυσης αυτής προηγείται μια σύντομη εισαγωγή στο δίκαιο. Πυρήνας του βιβλίου υπήρξαν τα τρία τεύχη Βασικών Εννοιών Αστικού Δικαίου, που αναφέρονταν στις Γενικές Αρχές, το Ενοχικό και το Εμπράγματο Δίκαιο, τα οποία είχε προ ετών εκδώσει και αποτελούσαν τις παραδόσεις της συγγραφέως στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Η παρούσα έκδοση, πλήρως ενημερωμένη, εμπλουτίστηκε και με τις πλέον βασικές έννοιες του Οικογενειακού και Κληρονομικού Δικαίου, ούτως ώστε να δίνεται στους αναγνώστες μια ολοκληρωμένη εικόνα του ισχύοντος στη χώρα μας Αστικού Δικαίου.

Κύριος στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους φοιτητές μη Νομικών Σχολών, που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη νομική επιστήμη, να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν τις σημαντικότερες έννοιες του Αστικού Δικαίου και ιδιαίτερα των Γενικών Αρχών και του Ενοχικού Δικαίου. Για το λόγο αυτό το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε αυτά τα δύο τμήματα του Αστικού Δικαίου.

Εξάλλου, με δεδομένο το ρόλο που διαδραματίζουν στις σύγχρονες συναλλαγές, όχι μόνο οι ρυθμιζόμενες από τον Αστικό Κώδικα συμβάσεις, στο πλαίσιο του Ενοχικού Δικαίου εξετάζονται και οι πλέον διαδεδομένες στην εποχή μας συμβάσεις, όπως είναι η χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), η χρονομεριστική μίσθωση (time-sharing), η πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring) και η δικαιόχρηση (franchising).

Η διάρθρωση της ύλης, η σύντομη και απλοποιημένη ανάλυση νομικών εννοιών και η αναφορά σε ένα σημαντικό αριθμό παραδειγμάτων έχουν σκοπό να καταστήσουν πιο προσιτές και ευεξήγητες τις βασικές έννοιες του Αστικού Δικαίου.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
12,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Χολαργός, Αττική
Όροι παράδοσης
18,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Κηφισιά, Αττική
Όροι παράδοσης
30,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Νέα Ιωνία, Αττική
40,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Eurobank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ηράκλειο, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.