ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Τιμή από
6,00 €
13,52 €
Εξοικονομείς 55% 🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Περιγραφή

Το βιβλίο είναι δομημένο με τις 12 Ενότητες του εγκεκριμένου σχολικού, απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και ασκήσεις του εγχειριδίου και προσφέρει ένα πλήθος ασκήσεων.

Ειδικότερα κάθε Ενότητα περιλαμβάνει:

Στο Α΄ μέρος το κείμενο με τις επιγραφές και τα γλωσσικά σχόλια, τη μετάφραση σε πλήρη αντιστοιχία με το κείμενο, τη γραμματική ανάλυση με την αναγνώριση κάθε λέξης του κειμένου με τα ομόρριζά της, την κλίση όλων των πτωτικών σε πίνακες (ουσιαστικών, επιθέτων, αντωνυμιών και μετοχών), τους πίνακες με τις χρονικές και εγκλιτικές αντικαταστάσεις των ρηματικών τύπων του κειμένου, τα ερμηνευτικά και γραμματολογικά σχόλια για την πληρέστερη κατανόηση του καινούργιου, τα πληροφοριακά στοιχεία για τη ζωή και το έργο των συγγραφέων, τις απαντήσεις στις ασκήσεις - ερωτήσεις του βιβλίου, την ελεύθερη απόδοση του νοήματος και τη δομή του κειμένου.

Στο Β΄ μέρος ό,τι αναφέρεται στα Λεξιλογικά - Ετυμολογικά με τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου.

Στο Γ΄ μέρος την ανάπτυξη του γραμματικού και συντακτικού φαινομένου με βάση τη θεωρία του εγχειριδίου και τις απαντήσεις στις ασκήσεις.

Στο Δ΄ μέρος την ανάπτυξη των παραθεμάτων με τα απαραίτητα γλωσσικά σχόλια και τα πληροφοριακά στοιχεία για τη ζωή και το έργο των συγγραφέων στους οποίους ανήκουν τα παραθέματα.

Στο Ε΄ μέρος τα παράλληλα κείμενα, με τα γλωσσικά σχόλια και την αντιστοιχία της μετάφρασης με το κείμενο, τα ερμηνευτικά σχόλια και τα πληροφοριακά στοιχεία για τους συγγραφείς και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις περιεχομένου των κειμένων αυτών με το περιεχόμενο των κειμένων των Ενοτήτων.

Στο ΣΤ΄ μέρος σε μεγάλη ποικιλία και με διαφορετικό δείκτη δυσκολίας 300 πρόσθετες ασκήσεις περιεχομένου, λεξιλογικές - ετυμολογικές, γραμματικές και συντακτικές, των οποίων οι απαντήσεις δίδονται σε ειδικό παράρτημα στο τέλος του βιβλίου.

Ακολουθούν 6 κριτήρια αξιολόγησης, τρία ολιγόλεπτα για τις Ενότητες 3, 6, 9 και τρία ωριαία για τις Ενότητες 10, 11 και 12.

Στο τέλος, Πίνακες με όλα τα ρήματα που συναντάμε στα κείμενα, με τους χρόνους και τα ομόρριζά τους στη Νέα Ελληνική, ολοκληρώνουν αυτή την εργασία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
6,00 € Καλή κατάσταση
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Σημειώσεις με μολύβι και στυλό
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.