Αρχές Εκβιομηχανικής και Φυσιολογίας της Κίνησης

Αρχές Εκβιομηχανικής και Φυσιολογίας της Κίνησης
Τιμή από
35,00 €
44,50 €
Εξοικονομείς 21% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Το παρόν σύγγραμμα, με τίτλο "Αρχές Εμβιομηχανικής και Φυσιολογίας της Κίνησης" σε ελεύθερη απόδοση του "Neuromechanical basis of Kinesiology" του R.M. Enoka, αποτελεί μεταφορά στην ελληνική γλώσσα μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας προσέγγισης για τη μελέτη της ανθρώπινης κίνησης. Χρησιμοποιώντας ως βάση το βιολογικό μοντέλο ενός μονοαρθρικού συστήματος εκτέλεσης κίνησης, σκόπιμα απλοποιημένου σε πέντε βασικά συστατικά στοιχεία του - στο οποίο το άκαμπτο τμήμα του σώματος κινείται γύρω από τη διάρθρωση με τη δράση του μυός, ο οποίος ενεργοποιείται από τον κινητικό νευρώνα και ελέγχεται από τον αισθητικό υποδοχέα - αναδεικνύονται οι βασικές διαδικασίες λήψης και αξιολόγησης αισθητικών πληροφοριών και οργάνωσης, τροποποίησης και εκτέλεσης κινητικών εντολών, που τελικά απαρτιώνουν την επιθυμητή κίνηση. Η ανθρώπινη κίνηση παρουσιάζεται ως το τελικό αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών αλληλεπίδρασης μεταξύ του νευρικού συστήματος και των σκελετικών μυών. Καθώς όμως το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ πιο σύνθετο από το μονοαρθρικό σύστημα παραγωγής κίνησης, το βιολογικό αυτό μοντέλο στη συνέχεια αναπτύσσεται, για να παράσχει μια πιο ολοκληρωμένη θεώρηση του ανθρώπινου κινητικού συστήματος. Η πολυσχιδής οργάνωση του νευρικού και του μυοσκελετικού συστήματος περιγράφεται αναλυτικά, αλλά συγχρόνως και με αυστηρή συγκρότηση, εμφαίνοντας το ρόλο της οργάνωσης αυτής στον αποτελεσματικό έλεγχο των κινήσεων.

Με συνέπεια, επίσης, στην καθιερωμένη θεώρηση της ανθρώπινης κίνησης ως αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης μεταξύ ενός βιολογικού συστήματος και των εξωτερικών δυνάμεων του περιβάλλοντός του, μεγάλο ειδικό βάρος στο βιβλίο έχει η κινητική και κινηματική ανάλυση αυτής της κίνησης, στο πλαίσιο των ειδικών παραγόντων του περιβάλλοντος που την επηρεάζουν.

Αν και μια τέτοια, φαινομενικά ετερόκλητη, προσέγγιση που επιχειρείται στο παρόν πόνημα θα μπορούσε να είναι ριψοκίνδυνη ως προς την έκβασή της, επιτυγχάνεται με δεξιοτεχνία μια λειτουργική σύνθεση μεταξύ φυσιολογικών μηχανισμών και αρχών εμβιομηχανικής, ελκυστική ακόμη και για τον απαιτητικό αναγνώστη, ο οποίος θέλει να εμβαθύνει στις βιολογικές διαδικασίες που διαμεσολαβούν την άρτια ολοκλήρωση της επιθυμητής κίνησης. [...] (Από τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
35,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 100€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.