ΑΠΟΚΟΠΟΣ - ΑΠΟΛΩΝΙΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΑΝΝΗΣ

ΑΠΟΚΟΠΟΣ - ΑΠΟΛΩΝΙΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΑΝΝΗΣ
Τιμή από
2,90 €
8,00 €
Εξοικονομείς 63% 🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Μέσα στα πρώτα πενήντα χρόνια του λαϊκού λογοτεχνικού εντύπου στη Βενετία (1519-1569) εμφανίζονται σχεδόν τα μισά από τα έργα-επιτυχίες του έντυπου βιβλίου της Τουρκοκρατίας. Στην άνθιση αυτή πρωτοστατούν Έλληνες από τα βενετοκρατούμενα μέρη, κυρίως την Κρήτη και τα Εφτάνησα.

Τα τρία έργα που παρουσιάζονται στην ανατύπωση αυτή καλύπτουν, με τις χρονολογίες των πρώτων γνωστών εκδόσεών τους, ακριβώς τον μισό αυτόν αιώνα: Απόκοπος, 1519 κ.ε. Απολλώνιος, 1534 κ.ε. Ιστορία της Σωσάννης, 1569 κ.ε.

ΑΠΟΚΟΠΟΣ: Το όνομα του ποιητή, Μπεργαδής, δίνεται από τον έμμετρο πρόλογο ή μάλλον διαφημιστικό τίτλο, που προτάσσεται στο κείμενο των εκδόσεων. Ο Απόκοπος είναι ένα αφηγηματικό ποίημα 556 στίχων (στις εκδόσεις) , ο αφηγητής-ποιητής διηγείται, σε πρώτο πρόσωπο, ένα όνειρό του. [...]

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ: Υπάρχει πρόβλημα για το ποιος είναι ο ποιητής και πότε χρονολογούνται η σύνθεση, οι γνωστές χειρόγραφες αντιγραφές του κειμένου και το κείμενο της έντυπης έκδοσης. Τις περισσότερες πιθανότητες τις συγκεντρώνει ο Γαβριήλ Ακοντιάνος (ή Κοντιάνος) από τα Χανιά, του οποίου το όνομα σημειώνεται στο τέλος δύο χειρογράφων του έργου. Ο Απολλώνιος, ή Διήγησις ωραιοτάτη, Απολλωνίου του εν Τύρω, Ριμάδα, στον πλησιέστερο τίτλο της πρώτης σελίδας του κειμένου στις εκδόσεις, είναι ένα αφηγηματικό ποίημα 1894 στίχων. [...]

ΣΩΣΑΝΝΑ: Το όνομα του ποιητή δεν δίνεται στη σελίδα τίτλου ή στην αρχή του κειμένου, αλλά υποδηλώνεται, με τρόπο κρυπτογραφικό από τα αρχικά κεφαλαία γράμματα των πρώτων 25 διστίχων του ποιήματος, που συνθέτουν την ακροστιχίδα: Μάρκος Δεφαράνας. Η Ιστορία της Σωσάννης, ή Ιστορία εκ των του Δανιήλ, περί της Σωσάνης, είναι ένα αφηγηματικό ποίημα 376 στίχων. (Απόσπασμα από την έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Συγγραφέας: ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
  • Εκδόσεις: ΕΡΜΗΣ
  • Έτος: 1982
  • Κατηγορίες: Ανθολογίες
  • Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 8,00 €
Με γνωστά μεταφορικά
2,90 € Πολύ καλή κατάσταση
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Είναι αδιάβαστο, φέρει φθορές από το χρόνο.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.