Αντοχή υλικών

Αντοχή υλικών
Τιμή από
9,00 €
17,85 €
Εξοικονομείς 49% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Ο ταχύτατος ρυθμός της ανάπτυξης και η άμεση εφαρμογή της τεχνολογίας στις καθημερινές ανάγκες της εποχής μας, καθιστά την πληρέστερη μελέτη των υλικών αναγκαία και βασική προϋπόθεση. Η εμφάνιση νέων υλικών με εξελιγμένες ιδιότητες συμπληρώνουν τα ήδη υπάρχοντα υλικά για νέες εφαρμογές. Η ανάγκη χρησιμοποίησης ανθεκτικότερων υλικών σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, υλικών που να ανταποκρίνονται στην απότομη μεταβολή των θερμοκρασιών σε μεγάλες περιοχές, καθώς επίσης και υλικών με βελτιωμένες ιδιότητες στις απλές ή σύνθετες, στατικές ή δυναμικές καταπονήσεις μας οδηγούν σε συνεχή πειραματική έρευνα. Μέσα απ" αυτή επιτυγχάνουμε την καλύτερη κατανόηση και τη βαθύτερη κριτική των επιστημονικών δεδομένων και μεθόδων, έτσι ώστε να μελετούμε και να σχεδιάζουμε επιτυχώς παντός είδους κατασκευή.

Μετά από μακροχρόνιες μελέτες διαμορφώθηκε ένας τυποποιημένος τρόπος, βάση του οποίου εκτελείται κάθε πειραματική έρευνα. Σκοπός αυτής είναι η διατύπωση μίας επιστημονικής έκθεσης των αποτελεσμάτων, η οποία να στηρίζεται σε τεκμηριωμένη μελέτη. Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να δώσει στο σπουδαστή όλες εκείνες τις αναγκαίες πληροφορίες για την εκτέλεση των βασικότερων δοκιμών, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Τα αποτελέσματα των δοκιμών προσδιορίζουν τις ιδιότητες και τη συμπεριφορά των υλικών, όταν υποβάλλονται σε στατικές ή δυναμικές, απλές ή σύνθετες καταπονήσεις. Οι προσδιοριζόμενες μηχανικές ιδιότητες των ελεγχόμενων υλικών ενδιαφέρουν τους μηχανικούς κάθε ειδικότητας.

Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται μηχανές, όργανα και συσκευές μετρήσεων με την αντίστοιχη φωτογραφία ή σκαρίφημα, που υπάρχουν στο εργαστήριο Αντοχής Υλικών της ΑΣΠΑΙΤΕ και χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των σπουδαστών της. Επίσης παρέχονται όλες οι αναγκαίες πληροφορίες για κάθε μία από τις αναφερόμενες δοκιμές: ορισμοί, τρόπος προσδιορισμού των διαφόρων μεγεθών, παρατηρήσεις για την πιθανή εξέλιξη της δοκιμής, μορφή των διατομών θραύσης, χρησιμοποιούμενοι κανονισμοί, βιβλιογραφία, αντίστοιχες μηχανές και πειραματικές διατάξεις των δοκιμών. Πρόκειται για στοιχεία που κρίναμε αναγκαία να αναφερθούν λεπτομερώς.

Κατά την περιγραφή των δοκιμών, αναφερόμαστε σύντομα και στο θεωρητικό μέρος για την καλύτερη κατανόηση των δοκιμών από τους σπουδαστές.

Επιθυμία των συγγραφέων είναι το βιβλίο αυτό να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τους μηχανικούς και μελλοντικά, κατά την εξάσκηση του επαγγέλματός τους, όποτε αυτό καθίσταται αναγκαίο. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
9,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Αχρησιμοποίητο, άθικτο, χωρίς φθορές ή σημειώσεις.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ευδηλος, Βόρειο Αιγαίο
11,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Το βιβλίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση με ελάχιστες σημείωσεις
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Courier και ΕΛΤΑ Courier Αντικαταβολή.
Σπαρτη, Πελοπόννησος
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
10,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Eurobank, Revolut και PayPal.
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.