Αντιστάσεις της ψυχανάλυσης

Αντιστάσεις της ψυχανάλυσης
Τιμή από
7,00 €
11,49 €
Εξοικονομείς 39% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 5 metabookers
Περιγραφή

Τρία δοκίμια για την ψυχανάλυση βέβαια, αλλά κατ" αρχάς τρία δοκίμια για τη λογική ενός ιδιόμορφου ζευγαρώματος: δύο αντιστάσεις πράγματι παντρεύονται, αυτή είναι τουλάχιστον η υπόθεση, αλληλοστηρίζονται ίσως σήμερα, εναλλάσσονται ή συμμαχούν, συνάπτουν μεταξύ τους ένα σκοτεινό συμβόλαιο.

[...] Όλα συμβαίνουν σαν να μπορούσε η ψυχανάλυση, όντας αφομοιωμένη ή εξημερωμένη, να ξεχαστεί. Θα γινόταν ένα είδος φαρμάκου που έχει λήξει, στο βάθος ενός φαρμακείου: μπορεί πάντα να χρησιμεύει σε περίπτωση ανάγκης και έλλειψης, αλλά έχουν κατασκευαστεί καλύτερα φάρμακα από τότε που φτιάχτηκε αυτό.

Ποιος δεν βλέπει να εκδηλώνεται σήμερα μια αντίσταση, μερικές φορές επιτήδεια και εκλεπτυσμένη, μια απάρνηση εφευρετική ή αυθάδης, συχνά άμεση και μαζική, στο μέτρο ενός ευρωπαϊκού πολιτισμού, του μόνου που κατά βάθος έχει σημαδέψει η ψυχανάλυση και ο οποίος φαίνεται να την απορρίπτει, να τη φοβάται, να την παραγνωρίζει ακόμη και σήμερα, έχοντας περάσει μια περίοδο μόδας αρκετά σύντομη; Θα μπορούσε αναμφίβολα να μελετήσει κανείς την επιστροφή αυτής της αντίστασης-στην-ψυχανάλυση εμπνεόμενος από τον φροϋδικό λόγο για την «αντίσταση-στην-ανάλυση».

Δεν είναι ο δρόμος που προτιμήθηκε από αυτά τα τρία δοκίμια [...].

Προλεγόμενα στην ανάλυση ενός τέτοιου "μοιράσματος της τράπουλας", τα τρία αυτά δοκίμια υπήρξαν αρχικά "διαλέξεις", τα προσχέδια "ανάγνωσης": του Φρόυντ, του Λακάν και του Φουκώ. (Zακ Nτερριντά, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
7,00 € Σαν καινούριο
Το βιβλίο είναι εντελώς άθικτο! Δείτε περισσότερα στη σελίδα μου https://metabook.gr/u/B882
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank, PayPal και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αιγιο, Δυτική Ελλάδα
8,00 € Σαν καινούριο
Εκδοση 1999. Ακοπο. Καθαρες σελιδες. Καμμια σημειωση. Καμμια τσακιση. Μια ελαχιστη φυσιολογικη φθορα εξωτερικα απο την αποθηκευση και ... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Πειραιάς, Αττική

Αξιολογήσεις του βιβλίου

1
16 Ιουνίου 2021
«Ένα πολύ δυνατό βιβλίο φιλοσοφίας!»
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.