Ανάπτυξη παιχνιδιών

Ανάπτυξη παιχνιδιών
Τιμή από
10,00 €
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Ο σχεδιασμός διαδραστικής αφήγησης, δηλαδή η πολυσύνθετη διαδικασία που περιγράφει τα στοιχεία που καθιστούν κάθε παιχνίδι μοναδικό και συναρπαστικό, σπάνια δημοσιοποιείται και αναλύεται από τους δημιουργούς καθώς αποτελεί το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της παιχνιδικής εμπειρίας.

Οι σχεδιαστές παιχνιδιών πέρα από την χρήση των βασικών μοντέλων ανάπτυξης και διαδραστικού σχεδιασμού, εξελίσσουν τον εν λόγω τομέα χρησιμοποιώντας τεχνικές αφήγησης οι οποίες συνδυάζουν το γενικό νοηματικό πλαίσιο, επιμέρους σενάρια, ιστορίες και μεικτά μέσα, δημιουργώντας μια πολύπλευρη και ξεχωριστή εμπειρία προς τον τελικό χρήστη. Αυτή η εξελικτική διαδικασία που οφείλεται στην προσαρμοστικότητα του περιεχομένου αποτελεί ένα ιδιαίτερο δομικό στοιχείο που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό διατήρησης του ενδιαφέροντος του παίκτη.

Το βιβλίο αυτό διερευνά τη διαδικασία σχεδιασμού παιχνιδιών ξεκινώντας από το βασικό ερώτημα «γιατί οι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια;». Εξετάζονται σύγχρονες μεθοδολογίες σύμφωνα με τις οποίες μια ευρύτερη ιστορία μπορεί με συγκεκριμένο τρόπο να ενσωματωθεί στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού. Υπό αυτό το πλαίσιο ο επίδοξος δημιουργός ενός νέου παιχνιδιού μπορεί να συσχετίσει τα παιχνιδικά στοιχεία του με τα δομικά χαρακτηριστικά μιας ιστορίας και τα πολυμέσα προκειμένου ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός να ενισχύσει την παιχνιδική εμπειρία.

Σε πρακτικό επίπεδο γίνεται αναφορά σε παιχνίδια που έχουν επιχειρήσει μια τέτοια προσέγγιση και στον τρόπο με τον οποίο ο συγκεκριμένος στόχος επιτεύχθηκε. Τέλος, παρουσιάζονται τρόποι, μοντέλα και νέες διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε να ενταθεί η συνέργεια ανάμεσα στην παιχνιδική εμπειρία και την αφήγηση.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
10,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Πλήρως αχρησιμοποίητο!
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ηλιούπολη, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.