Αγροτική πολιτική

Η Αγροτική Πολιτική που εφαρμόζεται κάθε φορά επηρεάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες, αγρότες, καταναλωτές και φορολογούμενους και έμμεσα όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας. Το βιβλίο πραγματεύεται τις εγχώριες και τις ευρωπαϊκές εκφάνσεις της Αγροτικής Πολιτικής. Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει μια συνοπτική αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γεωργίας και της γεωργικής παραγωγής από οικονομική άποψη, ενώ εξετάζονται και οι λόγοι στους οποίους αποδίδεται η χρόνια στέρηση των γεωργικών εισοδημάτων έναντι των εισοδημάτων των λοιπών τομέων καθώς και τα μέτρα που συνήθως λαμβάνονται για την αντιμετώπισή τους. Πυρήνα του βιβλίου συνιστά η «αποκωδικοποίηση» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) από την ελληνική οπτική γωνία, η οποία περιλαμβάνει τους στόχους, τα όργανα λήψεως αποφάσεων, τη χρηματοδότηση, τις νομισματικές ρυθμίσεις, την κοινή οργάνωση αγοράς για τα κυριότερα ελληνικά προϊόντα και τη διαρθρωτική πολιτική. Η εικόνα της Αγροτικής Πολιτικής ολοκληρώνεται με την παρουσίαση τομέων για τους οποίους δεν υπάρχει κοινή πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η αγροτική ιδιοκτησία, η αγροτική πίστη και η αγροτική ασφάλιση, ώστε να καταστεί δυνατή η διασύνδεση της ελληνικής θεσμικής υποδομής με τα μέτρα που περιλαμβάνει η Κοινή Αγροτική Πολιτική.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα
Εκδόσεις: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος: 2005
ISBN-13: 9789603515777
ISBN-10: 9603515779
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
@kivos
71
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 70 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
4,00 €
Υπόλοιπες αγγελίες
Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
13
Παράδοση με Χέρι με χέρι
Περιστέρι, Αττική
3,00 €