Άγιον Όρος

Άγιον Όρος
Τιμή από
8,00 €
9,33 €
Εξοικονομείς 14%
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Πάνω από 1000 χρόνια στο «περιβόλι της Παναγίας» ο ασκητικός αγώνας των μοναχών προσπαθεί να συνδέσει τα επίγεια με τα ουράνια. Η μετάνοια, η αποξένωση, η συνεχής προσευχή, η ταπείνωση κι η υπακοή συνιστούν τη ζωή στο Άγιο Όρος, την οποία κάθε λαϊκός θα ήθελε να γνωρίσει.

Στο Άγιο Όρος η επίσκεψη ή το προσκύνημα έχει χαρακτήρα μυσταγωγικό. Συνήθως δεν πηγαίνει κάποιος στο Όρος μόνο από απλή περιέργεια. Σε όλα όσα ζεις εκεί, λιτανείες, αγρυπνίες, πανηγύρεις, συστήσεις, περιπλανήσεις, ποτέ δεν είσαι απλός θεατής, παρά μόνον μύστης και πολλές φορές θιασώτης.

Κάθε επισκέπτης έρχεται στον τόπο όπου κυριαρχεί η σιωπή και το μυστήριο, όπου ο μοναχός είναι αφιερωμένος εξ ολοκλήρου στην προσευχή, στην άσκηση και στη λατρεία του Θεού. Εδώ ο επισκέπτης μεταφέρει τα νέα του από τον «κόσμο» και φεύγει παίρνοντας μαζί του ό,τι εκείνος κατανοεί και αντιλαμβάνεται από όσα συμβαίνουν εκεί.

Εδώ, στο άβατο του Αγίου Όρους, συνυπάρχουν δύο μορφές αναχωρητικού βίου, ο Μοναχισμός τον οποίο συναντάμε στις Μονές και ο Ασκητισμός που συναντάμε κυρίως σε Σκήτες, κελιά και καθίσματα όπου τα άτομα αυτά ασκούνται στη μόνωση και στην προσευχή.

Απρίλιος 2005,  Άνοιξη, το πρώτο μου ταξίδι στο Άγιο Όρος. Μένω γοητευμένος και προβληματισμένος και όπως λένε η πρώτη επίσκεψη είναι καθοριστική για το μέλλον.

Συνολικά 13 χρόνια, 23 επισκέψεις, 130 ολόκληρες ημέρες και νύχτες, συνεχείς μετακινήσεις, λεωφορεία, καράβια, φορτηγάκια, μουλάρια, ατέλειωτες ώρες πεζοπορίας και πολλές φωτογραφικές απεικονίσεις.

Απεικονίσεις του επιβλητικού τοπίου, των μοναστικών οικημάτων, των μορφών των μοναχών, των λατρευτικών τους καθηκόντων, των καθημερινών τους ασχολιών, αλλά μέσα από αυτά προσπάθησα να αποτυπώσω σκηνές από τις πνευματικές τους αναζητήσεις.

Δεν έχω μέχρι σήμερα εξηγήσει μέσα μου ποιος ή ποιοι λόγοι με έφεραν στην Αθωνική πολιτεία, έζησα όμως στιγμές γαλήνης, ηρεμίας και περισυλλογής.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
8,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Μελίσσια, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.